Main Content

Ďalší slovenský mladík v prvom mužstve známeho talianskeho klubu

piatok, 2. december 2016 14:43 | Autor: Filip Chudý

Ďalší slovenský mladík v prvom mužstve známeho talianskeho klubu
Ďalší slovenský mladík v prvom mužstve známeho talianskeho klubu | zdroj: facebook Šimona Štefanca

Talentovaný slovenský stredopoliar Šimon Štefanec hosťujúci zo Slovana v Hellase Verona sa dočkal svojej prvej nominácie v seniorskom futbale, rovno na pôde účastníka Serie A.

Slovenský futbalový reprezentant do 19 rokov Šimon Štefanec má za sebou významný krok vo svojej kariére. Počas štvrtkového duelu šestnásťfinále Talianskeho pohára na pôde účastníka Serie A z Bologne sa totiž prvýkrát dostal na lavičku seniorov Hellasu Verona. „Už od utorka sme traja z primavery trénovali spolu s áčkom. V stredu po tréningu nám oznámili, že sme nominovaní na pohárový zápas prvého mužstva,“ prezradil nám Štefanec.

Jeho klub síce prehral 4:0 a vypadol, pričom náš talentovaný 18-ročný stredopoliar do stretnutia nezasiahol, ale aj tak ho to výrazne motivovalo. „Bola to moja premiérová nominácia, za ktorú som veľmi rad a zároveň super skúsenosť vidieť to všetko naživo a nakuknúť do veľkého futbalu. Je pre mňa veľká motivácia hrať za áčko Hellasu Verona. Preto treba ďalej na sebe tvrdo pracovať a výsledky sa dostavia,“ doplnil pre Šimon Štefanec  

Rodák zo Žiliny prestúpil do Slovan v lete minulého roka a už začiatkom tohto roka odišiel hosťovať do Hellasu Verona, kde pravidelne hráva za primaveru. „Hosťovanie je do konca tohto roka, takže už čoskoro sa uvidí, že ako ďalej,“ dodal Štefanec. Ten dostal v Hellase číslo 17, pričom tento veronský klub je najlepšej ceste sa vrátiť do Serie A, keď vedie druhú najvyššiu taliansku súťaž.