Main Content

Cristiano Ronaldo mohol byť hráčom FC Barcelona

sobota, 3. december 2016 12:14 | Autor: Jakub Vaverka

Cristiano Ronaldo mohol byť hráčom FC Barcelona
Cristiano Ronaldo mohol byť hráčom FC Barcelona | zdroj: © TASR

Deň pred dnešným El Clásicom sa v médiach objavili zaujímavé informácie o Cristianovi Ronaldovi, ktorý vraj mohol obliekať dres katalánskeho veľkoklubu.

Bývalý prezident FC Barcelona Joan Laporta prezradil, že v minulosti sa vedenie Kataláncov zaujímalo o Cristiana Ronalda. Rodák z ostrova Madeira sa v roku 2009 stal najväčšou hviezdou barcelonského rivala. Laporta uviedol, že Barcelona mohla mať Ronalda za 17 miliónov eur, v čase keď mal Portugalčan osemnásť rokov a ešte hrával za Sporting Lisabon.

Muž, ktorý bol prezidentom Barcelony medzi rokmi 2003 a 2010, tvrdí, že mal debatu s agentom Cristiana Ronalda Jorgem Mendesom. Ronalda naozaj chcel získať na Camp Nou, kde sa mal stať súčasťou prestavby mužstva. „Keď som sa stal prezidentom, podpísali sme Ronaldinha, Rafaela Marqueza a Ricarda Quaresmu,“ začal Laporta pre denník AS.

„Agent, ktorý zastrešoval Marqueza s Quaresmom povedal, že má ďalšieho naozaj dobrého futbalistu. Ten hráč sa volal Cristiano Ronaldo,“ pokračuje barcelonský ex- prezident. „Povedali sme mu, že o ňom vieme. Mendes nám ho ponúkol o dva milióny lacnejšie ako Manchestru United, ktorý zaňho zaplatil 19 miliónov.“

Nechýbalo teda veľa a tínedžer Cristiano Ronaldo by podpísal zmluvu s FC Barcelona. Momentálne môžeme len polemizovať nad tým, ako by sa CR darilo v Katalánsku a ako by vyzerala prípadná spolupráca s Lionelom Messim. Ronaldo sa stal hráčom Realu Madrid v roku 2009, keď Biely Balet zaplatil Manchestru United 94 miliónov eur.