Main Content

Messi vs Ronaldo pre El Clásicom: Kto je na tom lepšie?

sobota, 3. december 2016 11:53 | Autor: Jakub Vaverka

Messi vs Ronaldo pre El Clásicom: Kto je na tom lepšie?
Messi vs Ronaldo pre El Clásicom: Kto je na tom lepšie? | zdroj: © TASR

Diváci sa počas zápasov Realu Madrid s Barcelonou nikdy nenudia. Inak by tomu nemalo byť ani dnes. Oficiálna stránka La Ligy sa pred ostro sledovaným súbojom zamerala na mikro súboj najväčších hviezd súčasnosti – Lionela Messiho a Cristiana Ronalda.

Pri pohľade na postavenie tímov ide do zápasu v lepšej pozícii Real Madrid. Biely Balet v tejto sezóne ešte neprehral, je na čele súťaže a pred Barcelonu má šesťbodový náskok. Ak Los Blancos na Camp Nou neprehrajú, ich pozícia v boji o titul bude veľmi sľubná. Katalánci by naopak mali svojho večného rivala zdolať, inak si obhajobu ligového titulu poriadne skomplikujú. Po remízach s Malagou, San Sebastiánom či Hercúlesom však v ich tábore nepanuje práve ideálna nálada.

Pri pohľade na najväčšie hviezdy oboch tímov je ale situácia o čosi vyrovnanejšia. Lionel Messi skóroval v prebiehajúcom ročníku La Ligy deväťkrát, prihral na tri presné zásahy. Jeho najväčší sok Cristiano Ronaldo napol sieť za súperovými brankármi desaťkrát a spoluhráčom nahral na dva góly. Ronaldo je aktívnejším strelcom, bránu súpera ohrozil 62- krát, Messi vyslal 48 pokusov. Rodák z ostrova Madeira je na tom lepšie aj v ukazovateli prihrávok, udržuje si 84% úspešnosti, Messi „len“ 79 %.

Obaja hráči sú v roku 2016 najväčšími adeptmi na zisk Zlatej lopty. Pre Ronalda hovoria tímové úspechy, Messi zas zažíva lepší rok po individuálnej stránke (pri pohľade na štatistiky celého roka). Vzájomný stret futbalových velikánov v El Clásicu môže do konečného hlasovania taktiež vo veľkom prehovoriť.

Dnes v Barcelone to nebude len o Messim a Ronaldovi, avšak práve títo dvaja hráči sú zo svojich tímov najnebezpečnejší a môžu byť v konečnom dôsledku rozhodujúcim jazýčkom na váhach. Zatiaľ posledné Clásico skončilo výhrou Realu 2:1, Camp Nou vtedy umlčal práve portugalský virtuóz. Kto sa stane hrdinom dnes?  Mimochodom Messi nedal gól Realu Madrid už v piatich zápasoch za sebou.