Main Content

Povolá Kozák dorastenca? Klub nášho talentu už o tom informoval

sobota, 3. december 2016 10:38 | Autor: Filip Chudý

Povolá Kozák dorastenca? Klub nášho talentu už o tom informoval
Povolá Kozák dorastenca? Klub nášho talentu už o tom informoval | zdroj: © TASR

Začiatkom budúceho roka absolvuje slovenská reprezentácia pod hlavičkou ligového výberu zápasový kemp. Indície naznačujú, že v nominácii by mohol byť aj veľký slovenský talent.

Oficiálna internetová stránka talianskeho druholigového klubu Hellas Verona informovala o tom, že jej útočník a slovenský reprezentant do 19 rokov Ľubomír Tupta dostal nomináciu do seniorskej reprezentácie Slovenska. „Člen našej primavery Tupta bol prvýkrát povolaný na tréningový kemp slovenskej reprezentácie,“ píše sa na stránke hellasverona.it. Tá prezradila aj ďalšie informácie, podľa ktorých sa tréningový kemp uskutoční 3. až 13. januára v Abú Zabí a odohráme na ňom dva zápasy (8. a 12. januára).

Ján Kozák už po zápase v Rakúsku prezradil, že začiatkom budúceho roka pôjde do hlavného mesta Spojených arabských emirátov s ligovým výberom, kde dá šancu ďalším hráčom, pričom dohodnutý je zápas so Švédskom a druhý by mal byť s Marokom alebo Saudskou Arábiou.

Či sa Tupta, vekom ešte stále dorastenec, naozaj ocitne v užšom kádri, to odhalí až zverejnená nominácia Jána Kozáka, pretože ešte sa môže stať, že bude len medzi náhradníkmi. No ak by v užšom kádri bol, pričom zároveň by štarty v ligovom výbere boli počítané ako skutočné reprezentačné, čo sa v minulosti už viackrát udialo, stal by sa jedným z najmladších debutantov v slovenskej reprezentačnej histórii.

Najmladším bol František Vysocký, ktorý na vôbec prvý zápas slovenskej reprezentácie v roku 1939 proti Nemecku (2:0) nastúpil vo veku 18 rokov a 110 dní. Počas samostatnosti je rekordérom Szilárd Németh, ktorý v roku 1996 v Nitre proti Bielorusku debutoval vo veku 18 rokov a 232 dní. Tupta bude mať v čase nášho prvého zápasu v Abú Zabí 18 rokov a 287 dní.