Main Content

Bolo to vtipné, hovorí Moses o pozícii, ktorú mu našiel Conte

nedeľa, 4. december 2016 12:03 | Autor: Jakub Vaverka

Bolo to vtipné, hovorí Moses o pozícii, ktorú mu našiel Conte
Bolo to vtipné, hovorí Moses o pozícii, ktorú mu našiel Conte | zdroj: © TASR

Nigérijský záložník Victor Moses je jedným z najsledovanejších futbalistov prebiehajúceho ročníka. Dynamický krídelník, ktorý dostal šancu od Antonia Conteho, sa naplno udomácnil v základnej zostave Chelsea. Moses v interview hovoril o vzťahu s talianskym koučom a jeho predchodcom Josém Mourinhom.

Nie je tajomstvom, že vzťah Victora Mosesa a Josého Mourinha nebol optimálny. Portugalský kormidelník nedal africkému hráčovi prakticky žiadne šance. Pod jeho vedením bol Moses posielaný na hosťovania, dokonca sa hovorilo o jeho trvalom odchode zo Stamford Bridge. „Keď o vás manažér nemá záujem, ako hráč to vidíte. Najťažšie boli predsezónne prípravy. Viete, že ste si viedli veľmi dobre, no on za vami príde a povie, že sa nenachádzate v jeho plánoch, že vás čaká hosťovanie,“ začal pre Sky Sports.

„Nie je dôvod na to, aby ste sa tam zdržovali dlhšie, keď viete, že nebudete nastupovať. To je dôvod, prečo som chodil na hosťovania. Keď však hosťujete, nie je to váš klub, je to úplne iné. Cítil som sa trocha frustrovaný,“ dodáva. Všetko zmenilo toto leto. Do klubu prišiel taliansky kormidelník Antonio Conte. Všetci hráči sa nachádzali na rovnakej štartovacej čiare.

Moses dostal od Taliana šancu, stal sa súčasťou prvého mužstva. „Conte za mnou prišiel a povedal, že sa mu páči môj štýl futbalu, že tento rok na hosťovanie nepôjdem. To ma namotivovalo. Pomyslel som si, že je dobré mať manažéra ako je tento, ktorý komunikuje s hráčmi. Predtým som to v Chelsea nevidel.“

V rozostavení 3-4-3 si 25- ročný Nigérijčan našiel svoje miesto, často sa objavuje na kraji defenzívy, kde predtým nikdy nenastupoval. „Keď sme boli povolaní do zostavy, pomyslel som si, kde to vlastne hrám? Na pravo? Na krídle? Na tejto pozícii som predtým nikdy nehral, nikdy som o tom nesníval. Bolo to sčasti vtipné. Dostával som veľa lôpt. Vždy sa snažím byť ofenzívny. Snažím sa však  poctivo robiť aj svoju defenzívnu prácu.“