Main Content

El Clasico: Enrique sa hnevá na Turana, Barcelonu neminie mastná finančná pokuta

nedeľa, 4. december 2016 11:05 | Autor: TASR

El Clasico: Enrique sa hnevá na Turana, Barcelonu neminie mastná finančná pokuta
El Clasico: Enrique sa hnevá na Turana, Barcelonu neminie mastná finančná pokuta | zdroj: © TASR

Barcelona 4. decembra (TASR) - Najsledovanejší duel víkendu víťaza nepriniesol. Šláger španielskej futbalovej La Ligy FC Barcelona - Real Madrid sa skončil remízou 1:1, klub z hlavného mesta si tak udržal šesťbodový náskok na čele tabuľky práve pred katalánskym rivalom.

Real zároveň natiahol sériu v lige bez prehry na 26 stretnutí, vo všetkých súťažiach je to spolu až 33 duelov. Góly na vypredanom Camp Nou padali až po zmene strán. Skóre otvorili domáci, keď Neymarov priamy kop umiestnil hlavou do siete Luis Suarez. Barcelona potom nevyužila viaceré sľubné príležitosti a v závere za to pykala. V poslednej minúte riadneho hracieho času zahral štandardnú situáciu Luka Modrič a Sergio Ramos presnou hlavičkou vyrovnal na konečných 1:1.

Suareza po zápase mrzeli nevyužité príležitosti. "Myslím si, že sme boli lepší a urobili sme všetko, čo bolo v našich silách. Veľká škoda, že sme po prvom góle nestrelili ďalšie. Mali sme prevahu, ale v útoku sme neboli efektívni. Manko v tabuľke je stále šesť bodov, ale pred sebou máme ešte dostatok zápasov," vravel uruguajský útočník. Na jeho gól v závere odpovedal Ramos, ktorý sa v zápasoch El Clasico strelecky presadil štvrtýkrát. "Pracovali sme veľmi tvrdo a prehra by bola nezaslúžená. Musíme však zostať nohami na zemi, sezóna je dlhá, čaká nás množstvo náročných súbojov," prízvukoval stredný obranca, ktorý bod so zásahom venoval rodinám obetí tragického letu brazílskeho tímu Chapecoense.

Trénera Barcelony Luisa Enriqueho nahneval faul Ardu Turana, po ktorom nasledovala štandardná situácia a Real z nej vyrovnal. "Bol to veľmi zbytočný faul. Obzvlášť, keď hráč súpera bol chrbtom k bráne. Real je vždy nebezpečný až do poslednej minúty, veľakrát dokázal rozhodnúť v závere. Inkasovaný gól nás mrzí, k výhre sme boli veľmi blízko," smútil kouč Kataláncov. Jeho náprotivok na lavičke Realu Zinedine Zidane ocenil bojovnosť a nasadenie svojich zverencov. "Ako vždy, aj v tomto zápase sme bojovali do posledného momentu. A vyplatilo sa. Či remíza chutí ako víťazstvo? Nie. Boli sme pod tlakom, v Barcelone sa body neziskávajú ľahko. Potrebovali sme na to všetky sily a charakter," vravel Zidane.

Strelecky naprázdno vyšli Lionel Messi i Cristiano Ronaldo, hviezdne duo dosiahlo v uplynulých troch El Clasico vrátane sobotňajšieho jediný gól. Argentínčan neskóroval už v šiestich, Portugalec v nich dal tri góly. Ronaldo si navyše musel vypočuť od domácich fanúšikov homofóbne pokriky, za čo Barcelonu neminie trest, keďže disciplinárna komisia La Ligy podobné správanie priaznivcov postihuje vysokými pokutami.