Main Content

Extraliga - štvrťfinále: Martin herne sklamal, Skalica vyhrala a vedie 2:3

pondelok, 22. marec 2010 18:42 | Autor: TASR

Extraliga - štvrťfinále: Martin herne sklamal, Skalica vyhrala a vedie 2:3
Extraliga - štvrťfinále: Martin herne sklamal, Skalica vyhrala a vedie 2:3 | zdroj: SITA

Martin sa vrátil na domáci ľad po dvoch dôležitých víťazstvách v Skalici, vďaka ktorým vyrovnal stav štvrťfinálovej série na 2:2. Dnes však Martinčania v domácom prostredí maximálne sklamali a celý zápas ťahali za kratší koniec. Po prehre domácich 1:3 sa séria sťahuje opäť na Záhorie, kde bude môcť Skalica využiť prvý mečbal na postup do semifinále.

MHC Martin - HK 36 Skalica 1:3 (1:1, 0:1, 0:1) - stav série 2:3 pre Skalicu

* Kliknite na výsledok pre viac informácií (komentár k zápasu, hlasy trénerov, štatistiky, diskusia atď.)

Góly: 18. M. Beran (Uram, J. Polák) - 10. Pálffy (R. Školiak), 31. Šátek (R. Školiak, T. Višňovský), 60. R. Školiak (Zálešák)
Vylúčení: 3:6 na 2 min, presilovky 1:0, oslabenia 0:1, rozhodovali: Grečko, J. Konc - Horínek, Tvrdoň, 3985 divákov

Do boja o postupový mečbal zavelil martinský kapitán Beran v 50. sekunde, keď sa preštrikoval až pred Kotvana. V 4. min nevyšlo prečíslenie dvojici Škumát - Zelíska, na druhej strane Lušňák zblízka nastrelil iba Križanove betóny. V 10. min Višňovský so zdvihnutou hokejkou trafil Velebného peru a inkasoval štvorminútový trest. No Martin si nedal pozor na zadné dvierka a po 16 sekundách ušiel v oslabení Pálffy, otočil sa okolo obrancu Poláka a strelou do horného rohu bránky otvoril skóre - 0:1. Bol to už jeho šiesty gól v tejto sérii. Otrasení Martinčania o niekoľko sekúnd znovu chybovali, Jarolín sa rútil sám na Križana, ktorý tentoraz zachránil. Domáci v pokračujúcej početnej presile nemali v koncovke na svojich hokejkách dostatok pokoja. Svoje šance nepremenili Jabrocký i Uram. Ten nastúpil po prvýkrát v sérii po svojom zranení a jeho podporu bolo cítiť najmä v presilovkách. Bol to práve Uram, ktorý v 18. min v ďalšej početnej výhode domácich nezištne našiel Berana a ten strelou pod hornú žŕdku vyrovnal - 1:1. Gregorovci mohli odísť do kabíny s jednogólovým náskokom, keď dvadsaťosem sekúnd pred prvým klaksónom fauloval Schnabel v gólovej pozícii Markoviča, ktorý z nariadeného trestného strieľania stroskotal na Kotvanových betónoch.

Aj v druhej tretine, v ktorej od 22. minúty musela hrať Skalica bez Pálffyho, nechýbal hre náboj a hralo sa vo vysokom nasadení. V 26. min išiel Kutálek sám na Križana, ale bol tiesnený Velebným a svoju individuálnu akciu nezakončil. O minútu neskôr Thémarova milimetrová prihrávka našla neobsadeného Markoviča, ale ten si znovu vylámal zuby na skalickom brankárovi. V 29. min sa po Appelovej prihrávke dostal do šance Říha, ktorý však nemal dostatok času na presné zakončenie. Boj o rozdielový gól vyhrali Skaličania. V polovici zápasu poslal Šátek svoj tím do vedenia 2:1. Domáci mali možnosť vyrovnať vzápätí vo svojej presilovke, ale Jabrocký trafil iba do žŕdky. Ten istý hráč zlyhal aj v 39. min v ďalšej domácej početnej výhode a v tretej tretine musel Martin doťahovať náskok Záhorákov.

V 42. min mohol Pašek ešte viac nakloniť misky váh na stranu hostí, ale zblízka trafil iba pozorného Križana. Skalica, aj v tretej tretine bez Pálffyho, dobre korčuľovala, a preto sa Martin nemohol dostať do tlaku. V 47. min Križan neudržal Jendekovu strelu, puk skákal pred bránkovou čiarou, ale Velebný ho upratal pred dobiedzajúcim Višňovským do bezpečia. O minútu neskôr Říha svojím prienikom zdvíhal divákov zo sedadiel, ale gól to nebol. V týchto momentoch zápas gradoval. Hostia mohli rozhodnúť v 50. min, ale Zálešák neprekabátil Križana. Martin nedokázal vyrovnať ani v power-play, a naopak inkasovali ešte jeden gól z hokejky Školiaka do prázdnej bránky. Prvú možnosť rozhodnúť o postupe do semifinále tak budú mať na vlastnom ľade Záhoráci.