Main Content

Bude Slovan opäť meniť trénera? O Vukomanoviča je záujem v zahraničí!

pondelok, 5. december 2016 10:15 | Autor: Filip Chudý

Bude Slovan opäť meniť trénera? O Vukomanoviča je záujem v zahraničí!
Bude Slovan opäť meniť trénera? O Vukomanoviča je záujem v zahraničí! | zdroj: © TASR

O súčasného trénera Slovana Ivana Vukomanoviča je podľa zahraničných médií záujem v prestížnej európskej súťaži. Ktorý klub by ho chcel získať?

Slovan Bratislava by mohol v krátkom čase opäť meniť trénera. Tentoraz by za tým nemala byť nespokojnosť vedenia klubu s prácou šéfa realizačného tímu. O Srba Ivana Vukomanoviča je totiž záujem v zahraničí.

Viaceré belgické médiá vyšli v pondelok ráno s informáciou, že dni trénera Glena De Boecka v tamojšom prvoligovom klube Royal Excel Mouscron sú zrátané. Mouscron je v tabuľke Jupiler League predposledný, keď prehral šesťkrát za sebou a už deväťkrát v sérii nevyhral. Ako De Boeckov nástupca sa spomína práve Vukomanovič. „V očiach investorov klubu je to ideálny kandidát na nového trénera Mouscronu. Je mladý, ambiciózny a ovláda viacero jazykov,“ napísal web hln.be.

Portál voetbalnieuws.be pripomína, že Vukomanovič má v Slovane platný kontrakt, preto jeho prechod do Belgicka by mohol byť problém, ale situácia sa má objasniť v nasledujúcich dňoch. Vukomanivič má zmluvu so Slovanom do konca sezóny s opciou na ďalšiu spoluprácu. Ak by ho teda Mouscron chcel získať, belasí by s jeho uvoľnením museli súhlasiť, pričom belgický klub by ho zrejme musel aj vykúpiť, navyše najmladší tréner v našej lige by musel mať aj záujem odísť.

Vukomanovič trénerskú kariéru začínal práve v Belgicku ako asistent Izraelčana Guya Luzona v Standarde Liege, ktorého neskôr vystriedal v pozícii hlavného trénera. Majiteľom Mouscronu je ďalší Izraelčan Adar Zahavi. Mladý srbský tréner v lete uprednostnil Slovan pred viacerými inými ponukami, pričom už v januári tohto roka ho belgické médiá spájali s Mouscronom.