Main Content

Carvajal vulgárne urazil fanúšikov Barcelony, následne sa kajal

pondelok, 5. december 2016 13:48 | Autor: Jakub Vaverka

Carvajal vulgárne urazil fanúšikov Barcelony, následne sa kajal
Carvajal vulgárne urazil fanúšikov Barcelony, následne sa kajal | zdroj: youtube

Sobotné El Clásico bolo vybičované do poslednej minúty. Barcelona potrebovala tri body. Nakoniec však získala len jeden, v závere zápasu vyrovnal Sergio Ramos. Veľké emócie v sebe neudržal obranca Bieleho Baletu Dani Carvajal, ktorý vulgárne urazil fanúšikov Barcelony.

Pravý obranca Realu Madrid, ktorý odohral proti Barcelone kvalitný zápas, po vyrovnávajúcom góle Ramosa ukázal smerom k fanúšikom katalánskeho giganta prostredník. Známe nešportové gesto je v Španielsku brané ešte o niečo citlivejšie ako v našich končinách.

Carvajal neuniesol emočné vypätie, ktoré so sebou El Clásico prinieslo. V danej situácii sa nezachoval ako profesionál, ale ako chlapec v puberte, ktorý chcel naštvať svojho protivníka. K jeho cti však slúži fakt, že svoj nevhodný krok si uvedomil a po stretnutí sa kajal.

„Chcel by som sa ospravedlniť za gesto, ktoré som urobil smerom k tribúnam. Bolo odpoveďou na urážky. Je to však niečo, čo by sa robiť nemalo,“ napísal na svoj profil na sociálnej sieti.

Fanúšikovia Barcelony samozrejme hráčovi svojho nenávideného rivala ešte dlho neodpustia, ak vôbec. Otázne je, ako sa zachová futbalová asociácia v Španielsku. Ospravedlnenie je síce jedna vec, no nešportový prejav sa späť zobrať nedá, a teda nebude prekvapením, ak španielsky reprezentant dostane mastnú pokutu. Dištanc by mu hroziť nemal.