Main Content

FOTO: Takto budú vyzerať nové dresy FC Barcelona

utorok, 6. december 2016 14:31 | Autor: Jakub Vaverka

FOTO: Takto budú vyzerať nové dresy FC Barcelona
FOTO: Takto budú vyzerať nové dresy FC Barcelona | zdroj: © TASR

Pred niekoľkými týždňami bolo oznámené, že od nového ročníka budú futbalisti FC Barcelona na svojich dresoch nosiť logo spoločnosti Rakuten. Nie je to však jediná novinka spojená s dresmi FCB. Odevy katalánskych futbalistov čaká nový dizajn.

Katalánsky denník Sportuverejnil grafiku, na ktorej sú návrhy domáceho, hosťujúceho a alternatívneho dresu FC Barcelona na nasledujúcu sezónu. Sport má veľmi blízko k dianiu v klube z Camp Nou a v minulosti sa neraz ukázalo, že sa so svojím odhadom na nové dresy nemýlil. Tento denník ako prvý informoval aj o revolučných vodorovných pruhoch, ktoré Barca nosila minulú sezónu.

Najväčšou zmenou by mal byť sponzor. Katarskú leteckú spoločnosť Qatar Airways nahradí japonská firma Rakuten. Barcelona by mala na spolupráci s týmto japonským koncernom zarobiť približne 55 miliónov eur ročne, pričom v hre sú ďalšie bonusy za výhru majstrovského titulu či prestížnej Ligy majstrov.

Domáci dres by nemal prejsť veľkou zmenou, pruhy ostanú zvislé, avšak nebudú rovnomerné. V strede bude jeden hlavný pruh, doplnený menšími na bokoch. Na súperových ihriskách by mali Katalánci nastupovať v belasých dresoch, ktoré obliekali už v minulosti, alternatívna verzia je zaujímavá, zostrojená je v bordovej farbe.