Main Content

Unikli informácie? Mundo Deportivo tvrdí, že vie kto dostane Zlatú loptu

streda, 7. december 2016 14:00 | Autor: Jakub Vaverka

Unikli informácie? Mundo Deportivo tvrdí, že vie kto dostane Zlatú loptu
Unikli informácie? Mundo Deportivo tvrdí, že vie kto dostane Zlatú loptu | zdroj: © TASR

Víťaza prestížneho individuálneho ocenenia Zlatá lopta spoznáme už nasledujúci pondelok. Španielsky denník Mundo Deportivo však tvrdí, že meno laureáta ceny časopisu France Football vie už v predstihu. Kto sa ním stane?

Denník Mundo Deportivo šokoval španielsku verejnosť po tom, čo na svojich stránkach informoval, že víťaz Zlatej lopty je známy takmer týždeň pred oficiálnym vyhlásením výsledkov.  Najväčšími favoritmi na prestížne ocenenie sú argentínsky ťahúň FC Barcelona Lionel Messi a portugalský bombardér Realu Madrid Cristiano Ronaldo.

Mundo Deportivo je periodikum, ktoré je názorovo bližšie katalánskemu gigantovi, teda Barcelone. V tomto prípade sú však španielski novinári na strane Realu Madrid. Novinár z redakcie MD Francesc Aguilar tvrdí, že víťazom Zlatej lopty bude Cristiano Ronaldo, pričom údajne má ísť o potvrdené informácie z dôveryhodného zdroja.

France Football sa k zverejneným správam nevyjadril, očakáva sa, že celú vec komentovať nebude. Ronaldo je favoritom na zisk Zlatej lopty, ktorá by preňho bola v kariére už štvrtou. Do karát mu hrajú tímové úspechy, konkrétne výhra na Eure 2016 s Portugalskom a triumf v Lige majstrov s Realom Madrid.

Vynikajúci rok má však za sebou aj Lionel Messi, ktorý dotiahol Barcelonu k triumfu v ligovej súťaži, domácom pohári a s Argentínou si zahral finále Copa América.  Tretie miesto by mal údajne obsadiť uruguajský kanonier z Barcelony Luis Suarez. El Pistolero mal po štatistickej stránke najlepší rok zo všetkých adeptov na triumf. Meno víťaza spoznáme na galavečere dvanásteho decembra.