Main Content

Prestúpi Alexis Sanchéz do Manchestru City? ,,Zapadol by do každého tímu na svete,'' povedal Guardiola

streda, 7. december 2016 13:52 | Autor: Jakub Vaverka

Prestúpi Alexis Sanchéz do Manchestru City? ,,Zapadol by do každého tímu na svete,'' povedal Guardiola
Prestúpi Alexis Sanchéz do Manchestru City? ,,Zapadol by do každého tímu na svete,'' povedal Guardiola | zdroj: © TASR

Španielsky kormidelník Pep Guardiola patrí medzi pokojných koučov, avšak z času na čas nechá tvorca barcelonského dream teamu za seba hovoriť emócie.

Učebnicový príklad nervózneho Guardiolu nastal na tlačovej konferencii, kde sa novinári Španiela vytrvalo pýtali na spojenie Alexis Sanchez - Manchester City.

„Absolútny výmysel. Ten novinár je klamár. Je to luhár,“ nahnevane reagoval tréner Manchestru City na informácie, ktoré hlásali, že Citizens kontaktovali Sancheza ohľadom prestupu na Etihad Stadium. Portál 90min.com uvádza aj ďalšie Guardiolove slová. „Alexis Sanchez by zapadol do každého tímu na svete,“ odpovedal Španiel na otázku, či by Alexis pasoval do hernej koncepcie Sky Blues.

Čilský útočník je spájaný s Manchestrom City už niekoľko mesiacov, v posledných týždňoch sa v súvislosti s tímom z Etihad Stadium spomína aj talentovaný útočník Celticu Glasgow Moussa Demebele. „Ak ste čítali noviny počas posledného polroka, odkedy som sa stal trénerom Manchestru City, možno som kontaktoval asi 126 hráčov, ktorých chcel tento klub kúpiť,“ nahnevane reagoval 45-ročný kouč.

„Dembele je ďalší. Každý týždeň kontaktujem hráčov ohľadom budúcej sezóny, Alexis bol zatiaľ posledný,“ sarkasticky dodal bývalý manažér Bayernu Mníchov. Dembele je podľa britskej tlače pod drobnohľadom niekoľkých veľkoklubov, medzi nimi má byť aj Manchester City. 20- ročný mladík skóroval v prebiehajúcom ročníku už 7 gólov. Guardiola si belgický talent mohol zblízka pozrieť vo včerajšom vzájomnom zápase v Lige majstrov. Celtic remizoval na pôde anglického celku 1:1.