Main Content

Neymar uzavrel lukratívnu dohodu, Xavimu sa to nepáčilo

streda, 7. december 2016 13:42 | Autor: Jakub Vaverka

Neymar uzavrel lukratívnu dohodu, Xavimu sa to nepáčilo
Neymar uzavrel lukratívnu dohodu, Xavimu sa to nepáčilo | zdroj: © TASR

Belgický denník Le Soir priniesol v úvode tohto týždňa niekoľko kontroverzných informácií spojených s futbalovými hviezdami. Uniknuté správy sa týkali hráčskych zmlúv, daňových podvodov, výkupných klauzúl či iných kuriozít. Medzi zaujímavé prípady sa radí aj situácia spojená s brazílskym útočníkom Neymarom.

Belgický plátok Le Soir, ktorý zásobuje futbalový svet uniknutými informáciami, hlása, že zakončovateľ FC Barcelona sa mal dohodnúť na lukratívnej dohode s firmou Panini America. Ide o koncern, ktorý sa zaoberá výrobou a distribúciou známych futbalových albumov a nálepiek.

Panini America mala podľa uniknutej dohody kapitánovi Brazílie z Olympiády 2016 zaplatiť 40 tisíc libier (50 tisíc dolárov) za 600 podpisov, ktoré následne boli použité na konkrétnych nálepkách. Tento kontrakt urobil každú nálepku s podobizňou Neymara cennú približne na 65 libier.

Podobnú cifru mal napríklad zarobiť aj hviezdny Cristiano Ronaldo z Realu Madrid, nižšiu čiastku však zinkasoval dnes už bývalý Neymarov spoluhráč – Xavi Hernandéz. Legendárny barcelonský stredopoliar mal na nálepkách, kde je vyobrazený, zarobiť 31 tisíc libier. Ohľadom konečnej sumy sa mal americkej firme sťažovať. Nepáčilo sa mu, že zarobil nižšiu čiastku ako jeho spoluhráč Neymar.

Barcelonský bombardér s číslom jedenásť si vďaka Panini America naozaj veľmi slušne zarobil. Pre predstavu, vďaka svojim podpisom by si mohol dovoliť kúpiť nepredstaviteľných osemdesiat tisíc balíčkov k albumu Euro 2016.  Ťažko nájsť futbalového fanúšika, ktorý by si v mladosti nekúpil ani jeden balíček s nálepkami hviezdnych hráčov. Málokto si však v útlom veku uvedomí, že, ako to už býva vo futbale zvykom, aj v tomto ohľade ide predovšetkým o veľký biznis.