Main Content

Vie, aké je to žiť v chudobe. Diego Costa pomáha deťom

streda, 7. december 2016 13:47 | Autor: Jakub Vaverka

Vie, aké je to žiť v chudobe. Diego Costa pomáha deťom
Vie, aké je to žiť v chudobe. Diego Costa pomáha deťom | zdroj: © TASR

Španielsky útočník Diego Costa je často kritizovaný za svoj kontroverzný štýl hry, tvrdé zákroky, potýčky so spoluhráčmi či diskusie s rozhodcami. Kanonier Chelsea je však rozdielnym mužom na ihrisku a v civile. Potvrdzuje to jeho aktivita vo svojom rodnom meste.

Diego Costa je síce reprezentantom Španielska, avšak jeho rodnou krajinou ostáva Brazília. Konkrétne mesto Lagarto. Costa svojho času odohral za Brazíliu niekoľko duelov, no nakoniec sa rozhodol reprezentovať krajinu z Pyrenejského polostrova. Fanúšikovia mu to dali počas Majstrovstiev sveta 2014, ktoré sa konali práve v Brazílii, poriadne pocítiť.

Na svoju domovinu však bývalý zakončovateľ Atlética Madrid nezanevrel. V Lagarte, kde je veľké percento chudoby, založil futbalovú školu práve pre deti z chudobnejších rodín. V Costom založenej škole sa neplatí žiadne školné, mladíci sa do nej môžu zapísať bez akýkoľvek poplatkov.

„Chcem pomôcť deťom z ulíc, aby sa vyhli drogám. Máme tam skvelých profesionálov. Deti dostávajú jedlo, dostávajú lieky. Kvalita ich života ide nahor, naozaj im nič nechýba. Hlavným cieľom je vzdelanie ako také, futbal je až druhoradý,“ prehlásil aktuálne najlepší kanonier Premier League o svojom projekte.

Samotný Costa vie, aké je to žiť v chudobe. Do 16 rokov terajší zakončovateľ Chelsea nehrával futbal v žiadnom klube, praxi sa učil v drsných brazílskych uliciach. Práve z počiatkov kariéry pochádza jeho aktuálny herný štýl. Niekomu sa môže zdať nevyberavý, no tvrdosť je jednoducho v Costovej DNA. Španielsky bombardér však opäť potvrdil, že pod drsnou bradou a vyšportovaným telom sa skrýva empatický človek, ktorý pomáha deťom v núdzi.