Main Content

Pochvala trénera Detroitu: Tomáš Tatar hrá dobrý hokej!

streda, 7. december 2016 13:31 | Autor: Marek Psota

Pochvala trénera Detroitu: Tomáš Tatar hrá dobrý hokej!
Pochvala trénera Detroitu: Tomáš Tatar hrá dobrý hokej! | zdroj: © TASR

Tomáš Tatar ukončil sedemzápasovú čiernu sériu bez streleného gólu, ktorá sa tiahla od 20. novembra, kedy sa mu naposledy podarilo skórovať v zápase s Calgary. Slovenský útočník sa strelecky presadil v prvej tretine zápasu s Winnipegom (4:3 sn). Išlo pritom o dôležitý zásah nielen pre Detroit, ale aj pre samotného Tatara.

V 8. minúte zápasu vyrovnával slovenský krídelník na priebežných 1:1, keď dorazil strelu DeKeysera od modrej čiary. Zaujímavé je, že Tatar dohral zápasy proti Flames i Jets s mínuskou na konte.

Ilavský rodák má v tejto sezóne aj kus streleckej smoly. Napriek tomu, že sa dostáva do viacerých šancí, má z 27 zápasov na konte aktuálne iba 4 góly. O to dôležitejším bol daný zásah Tatara proti Winnipegu, čo mu môže dodať potrebné sebavedomie do ďalších stretnutí.



VIDEO: Gól Tomáša Tatara
proti Winnipegu

Tatarovu snahu vníma aj tréner Jeff Blashill, ktorý si taktiež uvedomuje, že aktuálna strelecká potencia neodzrkadľuje jeho výkony: „U Tatara je to špecifické v tom, že sa dostáva do šancí, no nedáva góly. Preto je podľa mňa dôležité, že dnes skóroval. Iba ho to utvrdí v tom, že hrá dobrý hokej, čo aj naozaj hrá. Dostáva sa do šancí a strelci by ich radi premieňali. Myslím si, že mu to dodá veľa sebadôvery.“

V sezóne nazbieral Tatar dohromady 11 kanadských bodov, pričom vďaka spomínanému gólu, bodoval v treťom zápase v rade. V internej tabuľke Red Wings mu síce patrí šieste miesto, no určite aj on samotný nemôže byť (čo sa týka streleckej efektivity) spokojný. To podčiarkuje aj fakt, že priemerne hráva 17,5 minúty na zápas, čo je najviac v jeho doterajšej kariére. Spomedzi útočníkov Detroitu je vyťaženejší len Henrik Zetterberg.