Main Content

Bizarný prípad z Anglicka: Fanúšik zaútočil na policajného koňa

štvrtok, 8. december 2016 13:00 | Autor: Jakub Vaverka

Bizarný prípad z Anglicka: Fanúšik zaútočil na policajného koňa
Bizarný prípad z Anglicka: Fanúšik zaútočil na policajného koňa | zdroj: pixabay, Twitter

Skupinová fáza Ligy majstrov včerajšími zápasmi definitívne skončila, ale incident, ktorý sa odohral v utorok v uliciach Manchestru, bude mať ešte dohru. Vinníkom je fanúšik Celticu Glasgow, ktorý sa dostal do problémov naozaj bizarným spôsobom.

Škótsky šampión Celtic Glasgow v utorok nastúpil na pôde Manchestru City. Zeleno- bieli na štadióne favorizovaných Citizens získali cenný bod po remíze 1:1. Na zápas cestovalo z Glasgowa približne tritisíc fanúšikov Katolíkov, ktorí sa opäť postarali o vytvorenie vynikajúcej atmosféry.

O jednom z nich sa však vo veľkom hovorilo po zápase v negatívnom zmysle. Fanúšikovia vedia byť naozaj kreatívni, či už sa to týka pokrikov, kostýmov alebo transparentov. Podporovateľ Celticu sa ale stal neslávne slávnym. Pred začiatkom samotného stretnutia totiž provokoval policajtov naozaj kurióznym spôsobom. Na policajného koňa hodil svoj nedojedený hamburger. Situácia bola označená ako napadnutie, nespratný fanúšik bol zadržaný.

Dlho na seba nenechala čakať ani reakcia internetu. Vtipné statusy sa objavovali predovšetkým na sociálnej sieti Twitter. „Fanúšik Celticu bol zadržaný za hodenie hamburgeru na policajného koňa pred zápasom.  Z môjho pohľadu ide o plytvanie hamburgermi,“ napísal portál UNILAD Football.

Používateľ menom yermawstritchy sa odkazuje na anglické médiá, ktoré hovoria o útoku sekty. „Fanúšik Celticu zatknutý za hodenie hamburgeru. Daily Record píše, že išlo o sektársky útok.“

Podporovatelia Štvorlístkov patria medzi najlepších v Európe, no vidieť, že aj medzi nimi sa nájdu nespratníci. Manchester City skončil v skupine na druhom mieste a postúpil do osemfinále, Celtic obsadil posledné štvrté miesto.