Main Content

Šialené, Rusi chcú zakázať predaj hry FIFA 17

štvrtok, 8. december 2016 12:58 | Autor: Jakub Vaverka

Šialené, Rusi chcú zakázať predaj hry FIFA 17
Šialené, Rusi chcú zakázať predaj hry FIFA 17 | zdroj: EA Sports, koláž Šport7.sk

FIFA je už dlhé roky jedným z najpopulárnejších futbalových simulátorov na trhu. Táto hra je obľúbená po celom svete. Reálne však hrozí, že produkt firmy EA Sports vymizne z Ruska. Prsty v tom má mať tamojšia vláda.

Ruský plátok Izvestia prišiel so šokujúcou správou, podľa ktorej ruskí politici uvažujú nad zákazom predaja FIFA 17 v celej ruskej federácii. Môže to znieť šialene, ale aktuálne vydanie populárneho futbalového simulátora môže byť porušením ruského zákona.

Dôvodom sú dúhové dresy, ktoré hra obsahuje. Kampaň za práva homosexuálov a lesbičiek sme mohli pred pár týždňami vidieť aj v anglickej Premier League. Kapitáni tímov dokonca mali na svojich rukávoch pásky vo farbách dúhy.

Najnovší update hry od firmy EA Sports obsahuje práve dúhové dresy, pričom na ruskom území by mohlo ísť o nemalý problém. „Skupina komunistov poslala vláde petíciu, ktorá hlása, že dúhové dresy môžu spôsobiť deťom poruchu zdravia a vývoja,“ píše Izvestia vo svojom článku.

Predstaviteľ komunistických aktivistov Valery Raškin povedal novinárom, že firma EA Sports by mala upraviť obsah svojej hry, respektíve vekové obmedzenia pre používateľov. Ak však koncern odmietne, mali by prísť na radu sankcie. Azda stačí len pripomenúť, že konzervatívne Rusko bude hostiteľom MS 2018 a Pohára konfederácií v roku 2017.