Main Content

Chlapec, ktorý bojoval s rakovinou mozgu sa dostal do hry FIFA 17

štvrtok, 8. december 2016 12:50 | Autor: Jakub Vaverka

Chlapec, ktorý bojoval s rakovinou mozgu sa dostal do hry FIFA 17
Chlapec, ktorý bojoval s rakovinou mozgu sa dostal do hry FIFA 17 | zdroj: Twitter, Instagram

Hra FIFA 17, ktorá je celosvetovým fenoménom, dokáže spájať obrovské masy ľudí a v niektorých prípadoch aj plniť sny. Najnovší prípad sa týka Kentona Dousta. Chlapca, ktorý bojoval s rakovinou mozgu.

Snom 15-ročného Kentona Dousta, ktorý je fanúšikom kanadského mužstva Vancouver Whitecaps bolo, aby sa objavil vo vydaní hry FIFA. Mladíkovi lekári diagnostikovali nádor na mozgu, 30.októbra minulého roku začal s chemoterapiou. Absolvoval ich viac ako dvadsať.

Kenton, ktorý sa stretol s niekoľkými hráčmi svojho obľúbeného Vancouveru 19.mája 2016 zistil, že svoj boj so zákernou chorobou dokázal vyhrať. Keď sa od doktorov dozvedel, že je zdravý, bol s ním jeden z jeho vzorov, obranca Whitecaps Russel Teibert.

Vďačný chlapec sa k pamätnej fotografii vyjadril na svojom profile na sociálnej sieti Instagram. „Tohto chlapíka milujem celým svojím srdcom. Pomáhal mi celou mojou cestou v súboji s rakovinou. Naozaj mi pomohol, keď som zažíval svoje najhoršie časy v nemocnici. Pre mňa a moju rodinu robil tak veľa, že mu nemôžem dostatočne poďakovať. Táto fotografia bola odfotená po tom, čo som porazil rakovinu. Bol tam so mnou, aby počul výsledky. Stále je tu pre mňa. Skutočne ťa ľúbim chlapče!“

Jedným z chlapcových snov bolo, aby sa objavil v hre FIFA, ktorej je veľkým fanúšikom. Spoločnosť EA Sports sa jeho požiadavke rozhodla vyhovieť. „Je úžasné, čo pre mňa urobili a ako veľmi mi to pomohlo,“ napísal vďačný Kenton Doust na Twitter. Futbal má v spoločnosti obrovskú silu. Bolo by len a len dobré, keby svoj veľký vplyv na ľudí využíval v podobnom pozitívnom smere čo najčastejšie.