Main Content

Adam Ružička hviezdil v OHL. Medzi nováčikmi patrí k najlepším v zámorí

štvrtok, 8. december 2016 13:29 | Autor: Marek Psota

Adam Ružička
Adam Ružička | zdroj: © TASR

V nočných zápasoch zámorských súťaží zo Slovákov najviac upútal Adam Ružička. Ten v drese Sarnie Sting žiaril a mal najväčšiu zásluhu na výhre jeho tímu proti Guelph Storm.

Tento zápas bol spočiatku jednoznačne v rukách hostí, čo podčiarkuje aj pomer striel 49:26. Domáci síce inkasovali ako prví, no potom začal na ľade úradovať slovenský mladík. Ten najskôr svojím jedenástym gólom v sezóne vyrovnal, čím zavelil k obratu Sarnie. Neskôr pridal v presilovke aj svoj druhý presný zásah a vynikajúci výkon podporil ešte dvoma asistenciami.

S bilanciou 2+2 sa tak zaslúžene stal prvou hviezdou stretnutia. Ružička si navyše vytvoril nový osobný rekord v počte bodov v jednom súťažnom zápase. Domáce mužstvo zvíťazilo 5:4 a okrem nášho hokejistu sa činil aj ich brankár Aidan Hughes. Ten si pripísal až 45 zákrokov, čím taktiež veľkou mierou prispel k tretej výhre Sarnie v rade.

17-ročný slovenský talent sa nedávno tiež pripomenul krásnym gólom do siete Saginawu, kedy s ľahkosťou prešiel okolo dvoch brániacich protihráčov a šikovne prekonal brankára.

 

VIDEO: Nádherná individuálna akcia
Adama Ružičku v OHL

 Rodák z Bratislavy má v tejto sezóne na konte 22 kanadských bodov a je druhým najproduktívnejším nováčikom OHL. 12 jeho vsietených gólov zároveň znamená, že je druhým najlepším strelcom medzi nováčikmi. V internej klubovej tabuľke je štvrtým najproduktívnejším hráčom a druhým najlepším strelcom.

Ružička tak zatiaľ napĺňa predsezónne očakávania. Generálny manažér Sarnie Nick Sinclair po jeho príchode do tímu pre klubový web okrem iného uviedol: „ Adam má výborné ofenzívne zručnosti, no zároveň vie pomôcť aj v defenzíve. Veríme, že kombinácia jeho sily, šikovnosti i rýchlosti urobí naše mužstvo ešte lepším.“