Main Content

Blíži sa koniec Sedinovcov vo Vancouveri?

piatok, 9. december 2016 12:00 | Autor: Dávid Lech

Blíži sa koniec Sedinovcov vo Vancouveri?
Blíži sa koniec Sedinovcov vo Vancouveri? | zdroj: © TASR

Už vyše desať rokov sú tvárou organizácie Vancouveru Canucks. Kanadský tím ale dospel k názoru, že nastal čas povedať si zbohom. Bratia Henrik a Daniel Sedinovci môžu byť čoskoro vymenení.

Podľa informácií redaktora Lylea Richardsona, ktorý sa dlhodobo venuje prestupových špekuláciám, sa vedenie Vancouveru Canucks rozhodlo uskutočniť prestavbu tímu. Z kluby by sa mohli porúčať hráči ako Alex Burrows, Alex Edler či Ryan Miller. Prestavbe by sa dokonca nemali vyhnúť ani klubové ikony Daniel Henrik Sedinovci.

Dlhodobo nepresvedčivé výkony Nucks prinútili vedenie klubu zamyslieť sa nad budúcnosťou klubu. Vancouver je štvrtým najhorším celkom aktuálneho ročníka a jeho vyhliadky na zlepšenie výkonov sú v nedohľadne. Klub v lete získal do svojich radov krídelníka Louiho Erikssona, s ktorým podpísal dlhodobý 6-ročný kontrakt v hodnote 36 miliónov USD. Švédovi sa ale vôbec nedarí. Okrem Erikssona sa kanadský tím snažil ofenzívu posilniť ešte o jedného krídelníka, no nepodarilo sa.

Len nedávno sa hovorilo o možnom príchode Evandera Kanea z Buffala Sabres, no z tohto obchodu napokon zišlo. Okrem posíl sa ale čoraz viac hovorí o tom, ktorí hráči by mali v najbližšom období opustiť klub. Bratia Sedinovci zrejme doplatia na generačnú výmenu a so svojím doposiaľ jediným klubom sa v 36 rokoch budú musieť rozlúčiť. Podľa dostupných informácií zverejnených na stránke thehockeynews.com sú dva tímy NHL, ktoré sú ochotné vziať na seba plnú ťarchu ich 14-miliónového platu (2x po 7 miliónov USD).

Ak by sa Vancouver navyše rozhodol hradiť časť z platu dvojičiek, záujemcov by bolo s určitosťou ešte viac. Zabúdať však netreba ani na fakt, že obaja hráči majú v zmluvách klauzulu o nevymeniteľnosti bez ich súhlasu. Vzhľadom k veku dvojičiek taktiež nemožno očakávať, že za nich Canucks zinkasujú vysoké odstupné. Kariéra Sedinovcov sa pomaly blíži ku koncu a hoci obaja pozbierali v tejto sezóne 17 bodov v 26 dueloch, žiadny z tímov nebude ochotný vzdať sa veľkého mladého talentu kvôli príchodu dvoch drahých veteránov.

Celú situáciu tak bude vedenie klubu ešte niekoľkokrát konzultovať. Možno ale očakávať, že pred uzávierkou prestupov v tejto sezóne sa dočkáme ešte viacerých prekvapujúcich výmen. Zaradiť sa k nemu po novom môže aj nečakaný odchod Sedinovcov do iného mesta.