Main Content

Budajova pozícia jednotky LA Kings je v ohrození

piatok, 9. december 2016 11:57 | Autor: Dávid Lech

Budajova pozícia jednotky LA Kings je v ohrození
Budajova pozícia jednotky LA Kings je v ohrození | zdroj: © TASR

Pozícia slovenského brankára Petra Budaja v tíme Los Angeles Kings je ohrozená. Vedenie kalifornského tímu si podľa najnovších informácií vyhliadlo na trhu s voľnými hráčmi posilu do bránkoviska.

Napriek niekoľkým solídnym zápasom v podaní Petra Budaja popri dlhodobom zranení Jonathana Quicka prestupové špekulácie organizácie Los Angeles Kings neutíchli,“ píše sa na stránke espn.com. Možnou novou akvizíciou v tíme „kráľov“ by sa mohol stať fínsky brankár Karri Rämö.

30-ročný fínsky brankár strávil posledné tri ročníky v organizácii Calgary Flames, kde odchytal dovedna 111 stretnutí. Len prednedávnom sa dohodol na skúšobnom kontrakte s organizáciou Toronta Maple Leafs, vďaka čomu ešte stále nie je pod profesionálnou zmluvou a môže sa tak ako nechránený voľný hráč upísať ktorémukoľvek z tridsiatich klubov National Hockey League.

Americký tím zjavne stále hľadá náhradu za dlhodobo zraneného Američana Quicka, ktorého predpokladaný návrat na ľad je odhadovaný na záver januára. Peter Budaj je štvrtým najvyťaženejším brankárom súťaže, no vedenie Kings mu zrejme až tak nedôveruje. Slovenský brankár pritom tím doviedol k dvanástim víťazstvám a v bránkovisku podáva lepšie výkony ako jeho kolega Jeff Zatkoff, ktorý je túto sezónu sužovaný zraneniami. Zatkoff má za sebou odchytané 4 zápasy, v ktorých sa do brány postavil od prvej minúty. Na konto si pripísal len jednu výhru a jeho percentuálna úspešnosť nedosahuje ani hodnotu 90%. Dnes v noci si pri prehre Kings proti Caroline v pomere 1:3 na konto pripísal len 15 úspešných zákrokov.

Petrovi Budajovi zatiaľ Zatkoff nedokáže konkurovať, no ak si náš brankár myslel, že po dlhom súperení vyhral boj o post dočasnej tímovej jednotky, mýlil sa. Čoskoro sa totiž môže stať, že káder ambiciózneho kalifornského tímu rozšíri ďalší ochranca svätyne Karri Rämö, ktorý v aktuálnom ročníku zatiaľ odchytal len jeden duel na farme Toronta v AHL.