Main Content

Ďuriš naznačil odchod z Plzne. Pred rokom ho chceli vo Francúzsku

piatok, 9. december 2016 10:00 | Autor: Filip Chudý

Ďuriš naznačil odchod z Plzne. Pred rokom ho chceli vo Francúzsku
Ďuriš naznačil odchod z Plzne. Pred rokom ho chceli vo Francúzsku | zdroj: © TASR

V zime by mohol zmeniť klubovú adresu minimálne jeden slovenský reprezentant. Michal Ďuriš totiž po svojom hviezdnom momente v pohárovej Európe naznačil odchod z kádra českého majstra.

Slovenský reprezentačný útočník sa z futbalovej stránky rozlúčil s kalendárnym rokom 2016 najlepšie ako mohol. Plzeň vo svojom poslednom stretnutí skupinovej fázy Európskej ligy prehrávala s Austriou Viedeň 0:2 a dohrávala len s desiatimi hráčmi, ale senzačne dokázala výsledok otočiť. Hlavným strojcom obratu bol práve Ďuriš, ktorý prišiel na trávnik v 58. minúte a dvomi gólmi rozhodol o výhre 3:2.

Ako sa ukázalo po zápase, pre Ďuriša to nemusela byť len pekná bodka zo rokom 2016, ale aj za účinkovaním v Plzni. „Zažil som tu šesť rokov, mám rád takého zápasy. Možno to bol môj posledný v tomto klube,“ povedal Ďuriš po stretnutí pre isport.cz. Nepáči sa mu, že sa z neho stal skôr náhradník, v niektorých momentoch jesene bol vo svojom klube dokonca až útočník číslo štyri. „V hlave prestup nemám, ale momentálne je taká situácia, s ktorou nesúhlasím. Neteší ma to. Nechcem predbiehať, uvidíme, čo bude v najbližších dňoch,“ doplnil pre spomínaný web Ďuriš.

Počas minulej zimy ho chcel kúpiť za 2,7 milióna eur Montpellier, ale Plzeň ho nepustila, keďže si chcela počkať na Euro a lepšie ponuky, ale tie zrejme neprišli. Po minulej sezóne bol Ďuriš vyhlásený za najlepšieho legionára českej ligy a druhého najlepšieho hráča tejto súťaže. No v lete Plzeň prevzal slovenský tréner Roman Pivarník, pod ktorým odohral banskobystrický odchovanec dokopy 875 minút, čo nie je vzhľadom na vyťaženosť českého majstra veľká porcia.

„Nechcem, aby niekto odišiel, ale ak príde zaujímavá ponuka, nechceme hráčovi brániť,“ citoval Pivarníka po štvrtkovom zápase isport.cz. Samotný Ďuriš naznačil, že ak má z Plzne odísť, potom len do zahraničia.