Main Content

Hokejový expert z Edmontonu: Sekera by mal byť obranca číslo jeden

piatok, 9. december 2016 12:11 | Autor: Marek Psota

Hokejový expert z Edmontonu: Sekera by mal byť obranca číslo jeden
Hokejový expert z Edmontonu: Sekera by mal byť obranca číslo jeden | zdroj: © TASR

V bohatom desaťzápasovom programe nočných zápasov NHL si náš obranca Andrej Sekera pripísal gól i asistenciu. Jeho tímu to však na výhru nestačilo, pretože stratili veľmi sľubne sa vyvíjajúci zápas. Sekerovi sa v posledných zápasoch darilo a jeho výkony okomentoval David Staples.

Edmonton Oilers mal zápas proti domácej Philadelphii rozbehnutý veľmi dobre, keď na začiatku druhej tretiny vyhrával 2:0. Letci však zabrali a behom 72 sekúnd tromi gólmi otočili stav vo svoj prospech. Následne slovenský obranca peknou strelou v oslabení svojím štvrtým gólom v sezóne vyrovnal na 3:3. Olejári približne 15 minút pred koncom záverečnej tretiny dokonca opäť viedli o dva góly, no napokon sa netešili ani len z bodu. Flyers totiž dokonalým obratom zvíťazili 6:5 a Edmonton tak prišiel o vedenie už vo štvrtom zápase po sebe. Sekera ku gólu pridal asistenciu na gól Pouliota, plusový bod a spomedzi všetkých korčuliarov strávil na ľade najviac času (26:42 min.). V posledných 6 zápasoch si pripísal 7 bodov za dva góly a päť prihrávok.

Dané štatistiky a hlavne dlhodobé spoľahlivé výkony bojnického rodáka si všíma aj dlhoročný redaktor denníka Edmonton Journal, ktorý sa špecializuje na NHL. Oilers majú momentálne problém, so zložením obranných dvojíc a to najmä tej prvej. David Staples si myslí, že prvú obrannú dvojicu by mali tvoriť Adam Larsson a práve Andrej Sekera. Podľa neho sú to hráči, ktorí podávajú v aktuálnej sezóne veľmi dobré výkony. Staples dokonca označil slovenského obrancu za správneho kandidáta na post obrancu číslo jeden. Aktuálne hráva v druhej obrannej dvojici s Mattom Benningom.

Sekera strávil väčšinu minulej sezóny v prvej obrannej dvojici a prežil to, nebol zožratý zaživa. Dobre sa pohyboval s pukom a tiež dobre bránil. Zaslúži si byť v prvom páre. Riešením je teda spojiť dvoch skúsených hráčov Sekeru aj Larssona a nechať ich hrať v prvom páre,“ uviedol nedávno kanadský odborník v denníku Edmonton Journal.

Sekera v prebiehajúcej sezóne hráva priemerne 20 minút a 53 sekúnd na zápas, čo je o minútu menej ako minulý rok. Napriek tomu je s 13 bodmi (4+9) najproduktívnejším obrancom svojho tímu.