Main Content

Dubnyk má fantastické štatistiky. Podľa trénera by mal získať Vezinovu trofej

piatok, 9. december 2016 12:27 | Autor: Marek Psota

Dubnyk má fantastické štatistiky. Podľa trénera by mal získať Vezinovu trofej
Dubnyk má fantastické štatistiky. Podľa trénera by mal získať Vezinovu trofej | zdroj: © TASR

V zámorskej NHL podal brankár Minnesoty Devan Dubnyk ďalší výborný výkon, keď v dueli proti Torontu zneškodnil 35 z 37 striel Maple Leafs, čím len opäť zveľadil svoje impozantné štatistiky. Tréner Minnesoty sa po zápase prezentoval zaujímavými vyjadreniami na Dubnykovu adresu, kedy o ňom hovoril ako o najlepšom brankárovi, ktorý momentálne pôsobí v profilige.

Tridsaťročný brankár bol pri svojom jubilejnom 300. štarte v NHL opäť oporou svojho tímu a prezentoval sa ďalším veľmi spoľahlivým výkonom. Z 35 zákrokov si až 17 pripísal v poslednej tretine, kedy sa hráči javorových listov snažili vyrovnať nepriaznivý stav.

Podobné výkony predvádza tento kanadský gólman pravidelne, keďže v tejto sezóne má úspešnosť zákrokov 96,4% a priemer 1,65 inkasovaného gólu na zápas. Tieto čísla i výkony samozrejme vníma aj jeho hlavný kouč Bruce Boudreau, ktorý po stretnutí rozhodne nešetril slovami chvály. Pri svojich odvážnych výrokoch využil i to, že sa práve nachádza v Toronte: „Keby Dubnyk chytal v Toronte, nebol by tu žiadny Carey Price. To vravím len tak, po mediálnej stránke,“ vyhlásil kormidelník Minnesoty pre NHL.com. „Devan v žiadnom zo zápasov, ktoré túto sezónu odchytal, neinkasoval viac ako tri góly a je nám neustále oporou.“

Po prvej štvrtine sezóny prezentovali odborníci svoje názory na to, ktorí hráči sú podľa nich najväčšími kandidátmi na jednotlivé individuálne ocenenia. V prípade Vezinovej trofeje dominoval Price z Montrealu. Pre trénera divochov je však hlavným adeptom práve jeho zverenec. „Áno, bol by to on,“ doplnil svoje vyjadrenia.

 Od kedy Dubnyk prišiel do Minnesoty (15.1. 2015) sú jeho individuálne štatistiky naozaj pozoruhodné. V 124 štartoch vychytal 69 víťazstiev s priemerom 2,05 inkasovaného gólu na zápas. Jeho celková percentuálna úspešnosť zákrokov je 92,8 %. Zo spomínaných 124 zápasov stihol zaznamenať až 14 shutoutov. V daných rankingoch NHL je vo všetkých štatistikách lídrom (okrem počtu vychytaných výhier, kde je na druhom mieste). Dubnyk tiež veľkou mierou prispel k tomu, že jeho tím má zatiaľ spolu s Columbusom najlepšiu defenzívu, kedy obe mužstvá inkasovali 53 gólov.

Devan Dubnyk Stats