Main Content

Jesenná hviezda slovenskej ligy prestupuje do zahraničia

sobota, 10. december 2016 10:41 | Autor: Filip Chudý

Jesenná hviezda slovenskej ligy prestupuje do zahraničia
Jesenná hviezda slovenskej ligy prestupuje do zahraničia | zdroj: © TASR

Našu najvyššiu súťaž opúšťa prvý hráč, ktorý počas jesennej časti patril medzi jej ozdoby. Zaujímavé na tom je to, že jeden z top 10 najlepších strelcov v nej vydržal len necelé štyri mesiace.

Ešte sa neskončila ani jesenná časť Fortuna ligy a už vieme, že jeden z pozitívnych jesenných zjavov v nej našu najvyššiu súťaž v zime opustí. Český prvoligový klub Zbrojovka Brno na svojej oficiálnej stránke informoval, že z Prešova do jeho kádra prichádza Nigérijčan Musefiu Ashiru, s ktorým Brno podpísalo viacročnú zmluvu. „Absolvoval zdravotné a aj kondičné testy, pričom výsledky tých rýchlostných boli len o stotinu horšie, ako najlepšie časy hráčov z letnej prípravy,“ informoval majiteľ Zbrojovky Brno Václav Bartoněk na stránke svojho klubu.

Tento 22-ročný krídelník pôsobil v nedávnej minulosti v Dánsku, kde si ho vyhliadol FC Mydtjylland, ale v tomto klube veľa šancí nedostal. V prešovskom drese, ktorý obliekol počas rozbehnutej jesene, jasne ukázal, že medzi spoluhráčmi na východe Slovenska vyniká. S loptou si rozumie, má ľahký pohyb a pre Prešovčanov bol najväčšou ofenzívnou zbraňou, veď strelil polovicu z jeho 10 ligových presných zásahov a pred víkendom mu patrilo delené 9. miesto v tabuľke strelcov.

Ashiru patril medzi oživenia súťaže, ale vydržal v nej len necelé štyri mesiace, keďže oficiálne sa hráčom Prešova stal 12. augusta. Brno okrem toho, že získalo tohto Nigérijčana, informovalo aj o tom, že jeho káder opúšťajú štyria hráči, medzi nimi aj 29-ročný slovenský stredopoliar Matúš Lacko.