Main Content

McDavid ohuruje NHL. Gretzky si ale zatiaľ nemyslí, že je najlepší hráč ligy

sobota, 10. december 2016 12:44 | Autor: Marek Psota

McDavid ohuruje NHL. Gretzky si ale zatiaľ nemyslí, že je najlepší hráč ligy
McDavid ohuruje NHL. Gretzky si ale zatiaľ nemyslí, že je najlepší hráč ligy | zdroj: © TASR

Kanadský útočník Connor McDavid si vo včerajšom zápase s Philadelphiou na svoje konto pripísal ďalšie dva kanadské body za gól a asistenciu. Legendárny Wayne Gretzky však za súčasného najlepšieho hráča profiligy považuje niekoho iného.

Pre McDavida išlo o gól číslo 12 a v poradí už 26. asistenciu. S 38 bodmi je teda jasne na čele produktivity NHL. Pred Tarasenkom (31 bodov) má 7-bodový náskok. Nasledujú Crosby s Kucherovom, ktorí majú po 29 bodov. Treba ale dodať, že napríklad oproti Crosbymu má o 8 odohraných zápasov viac.

Kanadský supertalent má vynikajúcu formu, keď z posledných 12 zápasov zaznamenal 19 kanadských bodov (7+12). To si pred včerajším súbojom s Philadelphiou veľmi dobre uvedomovali aj hráči Flyers, keď napríklad Bellemare povedal na jeho adresu: „Je to jeden z najlepších hráčov na svete. Je náročné nebyť nadšený, keď hrá proti vám niekto ako on. Jeho formácia je pôsobivá.“

Francúzsky útočník si uvedomoval McDavidove prednosti: „Je šialene rýchly hneď zo začiatku. Každý vie, ako je rýchly, no napriek tomu má stále najmenej dva úniky,“ reagoval na predchádzajúci zápas olejárov proti Buffalu.



VIDEO: Raketové zrýchlenie
McDavida v súboji s Torontom

Nemôžeme mu dať žiadny čas ani priestor. Čím menej času mu dáme, tým je väčšia šanca na to, že hráč ako on bude frustrovaný,“ vyhlásil pre csnphilly.com. Napriek snahe o elimináciu silných stránok McDavida, sa tento hokejista opäť bodovo presadil.

Hviezda Edmontonu je tak na dobrej ceste získať Trofej Arta Rossa pre najproduktívnejšieho hráča NHL po základnej časti. Pre legendárneho Wayna Gretzkeho však ani toto nie je dôvod na to, aby ho označoval za aktuálne najlepšieho hráča pôsobiaceho v profilige. Podľa Gretzkeho je ním kapitán Pittsburghu Sidney Crosby: „Sid je momentálne stále najlepším hokejistom. Takúto vizitku si vyslúžite až po čase. Je to jedna z vecí, ktoré si musíte zaslúžiť.“

Zároveň ale dodal: „Je Connor skvelým hráčom? Jednoznačne. Má Connor šancu byť ďalším Crosbym? Jednoznačne. Momentálne si ale Sidney zaslúži byť známy ako najlepší hráč. Je ním konštantne počas celej svojej kariéry. Vyhral Stanley Cup, vyhral zlaté medaile. Pokým mu danú vizitku niekto nezoberie, stále bude nosiť tento titul,“ povedal Gretzky pre ESPN.