Main Content

Laine si dal nešťastný vlastný gól. Utešovať ho musel spoluhráč

pondelok, 12. december 2016 10:38 | Autor: Marek Psota

Laine si dal nešťastný vlastný gól. Utešovať ho musel spoluhráč
Laine si dal nešťastný vlastný gól. Utešovať ho musel spoluhráč | zdroj: Youtube

Fínsky útočník Patrik Laine je známy ako obávaný strelec a svoj veľký talent ukazuje aj v premiérovej sezóne za morom. V drese Winnipegu strelil ako nováčik v doterajších 32 zápasoch 17 gólov. V noci sa opäť strelecky presadil, no z tohto presného zásahu určite nebude mať veľkú radosť.

Kuriózny moment sa stal v záverečnej tretine zápasu medzi domácim Edmontonom a Winnipegom. Hosťujúci brankár Hellebuyck vyrazil nastrelený puk od Marka Letestua, ktorý sa dostal až k Lainemu. Ten ho v snahe pred dobiehajúcim útočníkom Edmontonu chcel odohrať za bránku, no tento zámer mu nevyšiel. Gól tak bol oficiálne pripísaný Letestuovi.



VIDEO: Vlastný gól Patrika Laineho

Snažil som sa ihneď zbaviť puku,“ povedal Laine po dueli. „Bol som iba v zlej pozícii. Išlo o nešťastný gól.“ Rodáka z Tampere tento moment určite mrzí o to viac, že gól padol za nerozhodného stavu 2:2 a v čase 11:21 tretej tretiny.

Bezprostredne po nešťastnom vlastencovi utešoval fínskeho hráča Blake Wheeler. Kapitán Winnipegu sa Laineho pochopiteľne zastával aj po stretnutí: „Má 18 rokov a cíti sa hrozne. Takéto veci sa stávajú, ide len o zlý odraz. Tento rok pre nás ale urobil veľa práce. Každý nerád vidí hráča, ktorý sa takto cíti po zápase.“



VIDEO: Wheeler utešoval Laineho
už na striedačke

Snažil som sa len nastreliť puk na dorážku a dúfal som, že Connor (McDavid) alebo (Milan) Lucic ho dorazia do brány. Mali sme celkom šťastie, že to takto dopadlo,“ uviedol Letestu pre oficiálny web NHL. Tomu sa proti Jets obzvlášť darí, keďže päť zo šiestich gólov v tejto sezóne skóroval práve proti tomuto tímu a z 15 gólov v kariére dal až 9 do siete Winnipegu.