Main Content

Reakcie zástupcov klubov na žreb osemfinále Ligy majstrov

pondelok, 12. december 2016 13:52 | Autor: TASR

Reakcie zástupcov klubov na žreb osemfinále Ligy majstrov
Reakcie zástupcov klubov na žreb osemfinále Ligy majstrov | zdroj: © TASR

O zložení osemfinálových dvojíc Ligy majstrov rozhodol pondelňajší žreb vo švajčiarskom Nyone, sídle Európskej futbalovej únie (UEFA). Prečítajte si reakcie zástupcov klubov.

Reakcie na žreb (zdroje: dpa, uefa.com, L'Equipe, Gazzetta dello Sport):

Hans Joachim Watzke, výkonný riaditeľ Borussie Dortmund: "Benfica má v európskom futbale zvučné meno a svoje nezastupiteľné miesto. Je to najsilnejší portugalský klub. Dlho sme s ním nehrali, vnímame však jeho kvalitu. Ale myslím si, že máme dobré šance na postup. Naši fanúšikovia sa majú na čo tešiť."

Vadim Vasiljev, viceprezident AS Monaco: "Ťažký žreb. Manchester City považujem za jasného favorita na postup. Súper disponuje ohromnou útočnou silou. My sa pokúsime predviesť náš najlepší futbal. Výhoda je, že nebudeme pod tlakom, môžeme len prekvapiť. Stane sa, čo sa má stať."

Txiki Begiristain, technický riaditeľ Manchestru City: "Monaco predvádza vo Francúzsku najlepší futbal. Dokázalo prevýšiť Tottenham a nie náhodou vyhralo svoju skupinu. Hrá útočný futbal a má veľmi dobrých hráčov. Bude to ťažké pre oba tímy."

Patrick Kluivert, futbalový riaditeľ Paríža Saint-Germain: "Rozhodne som si želal iného súpera. S Barcelonou sme sa v minulosti stretli a dokázali sme odohrať vyrovnané partie. Myslím si, že aj v tábore súpera si uvedomujú, že postup im nespadne do lona a budú oň musieť tvrdo bojovať. Budú to dva veľké zápasy."

David Miles, klubový sekretár Arsenalu Londýn: "Dostali sme sa do osemfinále Ligy majstrov už sedemnástykrát v rade, čo svedčí o fantastickej práci trénera Wengera a všetkých hráčov, ktorí sa o toto číslo pričinili. Veríme, že nastal čas prelomiť akúsi kliatbu, ktorá nás v zápasoch s Mníchovčanmi máta, a Bayern zdoláme."

Carlo Ancelotti, tréner Bayernu Mníchov: "Tešíme sa na dva zaujímavé zápasy s Arsenalom. Verím môjmu mužstvu a tomu, že dokážeme vybojovať štvrťfinálovú miestenku. Arsenal má kvalitné mužstvo a na lavičke Arsene Wengera, ktorého ako trénerského kolegu maximálne rešpektujem a uznávam."

Aurelio De Laurentiis, prezident SSC Neapol: "Tieto zápasy vojdú do dejín nášho klubu. Hrať proti Realu Madrid nie je každodenná záležitosť. So žrebom bol spokojný aj tréner Sarri. Verí svojmu mužstvu a ja som tiež optimista. Favorit súboja je jasný, ale na San Paolo sa žiadnemu súperovi nehrá ľahko."

 

žreb osemfinále Ligy majstrov 2016/2017:

Manchester City - AS Monaco

Real Madrid - SSC Neapol

Benfica Lisabon - Borussia Dortmund

Bayern Mníchov - Arsenal Londýn

FC Porto - Juventus Turín

Bayer Leverkusen - Atletico Madrid

Paríž Saint-Germain - FC Barcelona

FC Sevilla - Leicester City