Main Content

Slovenský hokejista ovládol štatistiky zámorskej ECHL!

pondelok, 12. december 2016 14:55 | Autor: Marek Psota

Slovenský hokejista ovládol štatistiky zámorskej ECHL!
Slovenský hokejista ovládol štatistiky zámorskej ECHL! | zdroj: Instagram

Slovenský útočník Peter Sivák prežil v službách tímu Alaska Aces vynikajúci víkend, vďaka ktorému sa prepracoval na samotné čelo kanadského bodovania v ECHL.

Od piatku do nedele odohral skúsený krídelník so svojimi spoluhráčmi tri stretnutia proti mužstvu Toledo Walleye. V prvom zaznamenal gól i asistenciu, avšak jeho tím sa netešil z výhry. V sobotu sa ale stal prvou hviezdou víťazného zápasu, v ktorom dosiahol hattrick, ku ktorému pridal aj jednu prihrávku. V nedeľňajšom dueli sa Alaska opäť netešila z výhry, no Sivák zaknihoval gól a dve asistencie. Za daný víkend si celkovo pripísal taktiež štyri plusové body.

34-ročný Slovák má na konte celkovo už 36 kanadských bodov a je tak na čele tabuľky produktivity v ECHL. Pred druhým Chadom Costellom z Allenu má dvojbodový náskok, no Sivák má o štyri odohrané stretnutia menej. V ligovej tabuľke kanonierov je taktiež na prvom mieste, keď v 22 zápasoch vsietil 20 gólov a pred druhým v poradí Davidom Valloranim má k dobru päť gólov. Slovenský hokejista je najlepší aj v počte víťazných gólov (6). Aj vďaka výbornej Sivákovej forme dosiahla Alaska v posledných jedenástich zápasoch až osem výhier.