Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (13.12.)

utorok, 13. december 2016 06:58 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (13.12.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (13.12.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

REAL MADRID: Štvrtý raz v kariére sa stal víťazom ankety Zlatá lopta Cristiano Ronaldo. V prvej desiatke sa ocitli až siedmi hráči La Ligy, z Realu okrem víťaza aj Gareth Bale a Pepe. (BBC)

BARCELONA & SEVILLA: Útočník AC Milána, Carlos Bacca, je naďalej spájaný so Španielskom a okrem návratu na Štadión Ramóna Sáncheza Pizjuána je v hre aj Barça. (talksport.com)

SEVILLA: Cez víkend sa blysol striedajúci záložník Vicente Iborra. Ten zariadil víťazstvo 3:0 nad Celtou Vigo, pričom história La Ligy si pamätá len tri hetriky náhradníka. Posledný je starý 7 rokov. (Mirror)

VALENCIA: Vzrastajúci hnev fanúšikov si odniesli aj hráči. Ultras napadli tímový autobus krátko po prehre 2:3 v San Sebastiáne. Situáciu musela riešiť polícia a nikto z hráčov nebol zranený. (Marca)

ESPANYOL: Kariérne znovuzrodenie prežíva 35-ročný Diego Lopez. V Primera Division sa postaral o rekord – 551 minút bez inkasovaného gólu. Pred zápasom s Gijónom (2:1) ho neprekonal Betis, Bilbao, Aleves, Leganes ani Atlético Madrid. (sports.yahoo.com)

ESPANYOL: Víťazstvo nad Gijónom prinieslo aj zranenie. Paraguajský krídelník Hernán Pérez pre bolesť rebier duel nedohral, ale prvé správy zdravotníkov vylúčili zlomeninu. (ESPN)

OSASUNA: Pätnáste kolo bolo posledným tohtosezónnym pre Miguela Flaña. 32-ročný stopér si pretrhol väzy v kolene, pred sebou má operáciu a po nej niekoľko mesiacov bez futbalu. (mundodeportivo.com)

LIGA MAJSTROV: Včera prebehol žreb európskej súťaže číslo jeden, Ligy majstrov. Real Madrid čaká v šestnásťfinále dvojzápas s Neapolom, Barcelona sa bude tradične konfrontovať s Arsenalom, Atlético Madrid sa postaví proti Leverkusenu a Sevilla vyzve Leicester City. (UEFA.com)