Main Content

Lewandowski výsledky Zlatej lopty verejne vysmial

streda, 14. december 2016 10:36 | Autor: Squashmaster

Lewandowski výsledky Zlatej lopty verejne vysmial
Lewandowski výsledky Zlatej lopty verejne vysmial | zdroj: © TASR

Robert Lewandowski sa čuduje výsledkom ankety Zlatá lopta. Cítil sa na omnoho lepšie umiestnenie.

Víťazom Zlatej lopty sa podľa očakávania stal Cristiano Ronaldo, ktorý toto ocenenie získal už po štvrtýkrát v kariére. Aj druhé miesto Lionela Messiho sa všeobecne očakávalo, a nedá sa mu nič vytknúť. Do určitej miery by mohol namietať snáď len Francúz Antoine Griezmann, ktorý má za sebou skvelý rok.

Avšak až 16. miesto pre poľský stroj na góly menom Robert Lewandowski je naozaj nemilým prekvapením, čo dal tento dlháň vo farbách Bayernu Mníchov na známosť aj na sociálnych sietiach, kde sa nad výsledkami len pousmial a France Football označil za kabaret.

Vynikajúci poľský útočník má do značnej miery pravdu. V klubovom drese vsietil rovnaký počet gólov ako Cristiano Ronaldo (38), a napriek tomu pred Lewandowskim skončili napríklad aj portugalský brankár Rui Patricio, o ktorom by možno mnoho ľudí ani nevedelo nebyť ME, či jeho klubový spoluhráč Arturo Vidal, ktorý ani zďaleka nemá za sebou tak dobrú sezónu, ako Lewandowski. Aj v prebiehajúcom ročníku je poľský gólostroj jedným z pilierov aktuálneho vedúceho tímu nemeckej Bundesligy, keď v 13 dueloch vsietil 11 gólov a na ďalšie dva góly prihral.