Main Content

FOTO: Konečne prichádza hokejová hra dostupná na PC (fotky vnútri)

streda, 14. december 2016 11:27 | Autor: Marek Psota

FOTO: Konečne prichádza hokejová hra dostupná na PC (fotky vnútri)
FOTO: Konečne prichádza hokejová hra dostupná na PC (fotky vnútri) | zdroj: © TASR

Je to už osem rokov, čo firma EA Sports naposledy vydala hru NHL, ktorá bola dostupná na počítač. Onedlho prichádza na trh nová alternatíva, ktorá by mohla aspoň čiastočne nahradiť populárnu NHL-ku.

Spoločnosť V7 Entertainment nedávno oznámila, že pracuje na novej počítačovej hre s názvom Old Time Hockey. Firma V7 ju prezentuje ako hru „päť na päť“ v štýle arkády, ktorá bude dostupná na PC. Pre tých, ktorí kedysi hrávali NHL 94, to bude poriadna dávka nostalgie, keďže Old Time Hockey vyzerá veľmi podobne.



Galéria: Screenshoty z hry
Old Time Hockey
(23 fotiek vnútri)

Old Time Hockey je situovaný do konca 70-tych rokov minulého storočia. V hre teda uvidíme okrem iného napr. hráčov bez helmy, či hromadné bitky hokejistov. Hra neobsahuje profesionálnu ligu typu NHL, tímy ale namiesto toho hrajú v malej asociácii nazývanej Bush Hockey League. Old Time Hockey bude obsahovať i tzv. Story Mode, ktorý bude zachytávať náročnú cestu vybraného tímu za celkovým víťazstvom (ďalšie detaily zatiaľ neboli zverejnené). Na druhej strane nebude zahŕňať online multiplayer.

V tomto retro hokeji budú dostupné rôzne variácie ovládania – ako napr. „dvoj-tlačidlový“ systém alebo (ako to spoločnosť V7 nazýva) „more modern“ systém. Taktiež je možnosť zvoliť si tzv. „Beer Mode“ (pivný mód), vďaka ktorému môžete hrať iba jednou rukou, zatiaľ čo v druhej budete držať pivo, prípadne iný nápoj. Treba uznať, že je to veľmi ohľaduplné.

Galéria: Screenshoty z hry
Old Time Hockey
(23 fotiek vnútri)

 Old Time Hockey bude na PC dostupný začiatkom budúceho roka. Od poslednej NHL (09), ktorá bola kompatibilná s PC, mnohí márne čakajú na návrat tejto obľúbenej hry, resp. na jej podobné verzie. Je otázne, či táto hra dokáže aspoň čiastočne nahradiť legendárnu NHL-ku od EA Sports. V každom prípade Old Time Hockey rozhodne bude stáť za povšimnutie a môže byť trochu inou alternatívou voči klasickej NHL-ke.