Main Content

McDavida kritizujú za obviňovanie Manninga. Gretzky sa ho zastal

streda, 14. december 2016 15:16 | Autor: Dávid Lech

McDavida kritizujú za obviňovanie Manninga. Gretzky sa ho zastal
McDavida kritizujú za obviňovanie Manninga. Gretzky sa ho zastal | zdroj: © TASR

Doposiaľ si držal imidž supertalentovaného hokejistu so vzorným správaním. Po zápase s Philadelphiou Flyers mu ale praskli nervy a svojím vyjadrením prekvapil hokejovú obec.

Connor McDavid sa doposiaľ radil medzi najväčších diplomatov v hokejovom svete. Neprekvapovalo to, pomaly sa chystá prebrať žezlo najlepšieho hokejistu na svete a ako tvár najrýchlejšej kolektívnej hry bude musí obmedziť akékoľvek excesy. Po nedávnom stretnutí Edmontonu Oilers s Philadelphiou Flyers si ale servítku pred ústa nedával.

Bola to jedna z najúbohejších vecí, aké som kedy na ľade zažil,“ čertil sa kapitán kanadského tímu po prehre s Philadelphiou Flyers v pomere 5:6. „Manning mi dnes chcel objasniť, čo sa stalo vlani,“ cituje tsn.ca narážky 19-ročného mladíka na udalosť spred roka, kedy po strete s obrancom „letcov“ v rýchlosti narazil do zadného mantinelu a zlomil si kľúčnu kosť. Kvôli zraneniu prišiel o tri mesiace hry, čo ho v konečnom zúčtovaní stálo aj zisk Calder Trophy pre najlepšieho nováčika ligy.

Vlani som robil všetko pre to, aby som ho obhájil. Ľudia z toho chceli robiť hotovú vedu, tvrdili, že ma podrazil schválne. Ja som si to vôbec nemyslel. Dnes mal ale Manning potrebu vrátiť sa k tomu a povedať mi ako to v skutočnosti bolo,“ pokračoval vo svojom rozprávaní. Generačný talent tvrdil, že jeho sok sa priznal k tomu, že jeho zranenie z vlaňajšej sezóny nebolo náhodné.

Obranca Flyers sa ale bránil. „Nikdy by som nikoho nezranil úmyselne. Všetci vedia, že hrám fyzický hokej. Vďaka tomu som v NHL, nie som strelec. S tvrdou hrou občas prichádzajú aj takéto incidenty.

Na McDavida sa zo strany fanúšikov zniesla spŕška kritiky a tak napokon prehovoril legendárny Wayne Gretzky, ktorý sa svojho nástupcu z Edmontonu Oilers zastal. „Niekedy očakávame od športovcov, že budú ako roboti. Emócie občas jednoducho vystrelia do výšin. Je dobré, že sa Connor ozval. Aspoň vidíme, že v ňom horí vášeň a veci mu nie sú ľahostajné. Tá súťaživosť z neho robí špičkového hráča,“ cituje slová najproduktívnejšieho hráča histórie stránka usatoday.com.

Mnohí kritici McDavidovi vyčítajú, že emocionálne neustál túto situáciu. Ide však o prvý prešľap hokejistu od vstupu do NHL, čo si uvedomuje aj kanadská legenda. „Je to náplň našej práce. Každú noc vás bude niekto skúšať, koľko toho vydržíte. Zažili sme to všetci, ale je ťažké si to predstaviť. Ostatní sa vám jednoducho snažia dostať pod kožu. Connor je na to zvyknutý od detstva a vždy ukázal, že dokáže reagovať správne.

Tak či onak, možno očakávať, že ďalšie zápolenie medzi Philadelphiou a Edmontonom Oilers, ktoré sa uskutoční 16. februára 2017, bude zrejme poriadne „ostré.“