Main Content

Luis Suarez pozná dôvod, prečo nevyhrá Zlatu loptu

streda, 14. december 2016 15:11 | Autor: Jakub Vaverka

Luis Suarez pozná dôvod, prečo nevyhrá Zlatu loptu
Luis Suarez pozná dôvod, prečo nevyhrá Zlatu loptu | zdroj: © TASR

V uplynulom ročníku bol z čisto štatistického hľadiska Luis Suarez najlepší futbalista na svete. V prestížnej ankete časopisu France Football však skončil až na štvrtom mieste. Predbehli ho Ronaldo, Messi a Griezmann. Uruguajčan vie, prečo zrejme Zlatú loptu nikdy nevyhrá.

Luis Suarez v ročníku 2015/2016 vsietil v španielskej lige rovných 40 gólov. Presnými zásahmi pomohol Barcelone k zisku domáceho titulu a triumfu v domácom pohári. Barca sa taktiež radovala zo španielskeho superpohára, ktorý ukoristila v lete. 

Rodák z uruguajského mesta Salto sa ale do najlepšej trojice hráčov za rok 2016 podľa časopisu France Football nedostal. Antoine Griezmann, ktorý obsadil tretie miesto mal na svojom konte o 16 gólov a 11 asistencií menej, pričom Francúz nezískal ani jednu cennú trofej.

„Uprednostňujem úspechy kolektívu,“ začal barcelonský ostrostrelec pre Diario Ovacion. „Cenám, ako je táto neprikladám veľký význam. Myslím si, že sa vždy nájdu marketingovo zaujímavejšie mená, ako som ja.“ Suarez sa prikláňa k názoru, že v oceneniach ako Zlatá lopta sa okrem futbalovému umu prihliada aj na marketingovú zaujímavosť futbalistov.

Celkovo Suarez hodnotí uplynulý rok veľmi pozitívne. „Z pohľadu klubu šlo o pozitívny ročník. Vyhrali sme ligu, vyhrali sme aj Copa del Rey. Barcelona bola v Španielsku najdôležitejším klubom. Mohli sme to však ďalej dotiahnuť v Lige majstrov.“ V Champions League Katalánci skončili  vo štvrťfinále na neskoršieho štíte finalistu Atlética Madrid.

V prebiehajúcom ročníku Barcelona opäť patrí medzi favoritov na všetky hlavné trofeje. „Bol by som rád, keby sme mali kvalitný ročník a ako tím skončili vysoko. Taktiež by ma potešilo, keby sme s Uruguajom postúpili priamo na MS,“ zaželal si El Pistolero.