Main Content

Ak by som hral s Messim v jednom tíme, mal by som viac Zlatých lôpt ako on, tvrdí Ronaldo

streda, 14. december 2016 15:24 | Autor: Jakub Vaverka

Ak by som hral s Messim v jednom tíme, mal by som viac Zlatých lôpt ako on, tvrdí Ronaldo
Ak by som hral s Messim v jednom tíme, mal by som viac Zlatých lôpt ako on, tvrdí Ronaldo | zdroj: © TASR

Cristiano Ronaldo, ktorý v pondelok štvrtýkrát v kariére získal ocenenie Zlatá lopta sa vyjadril k možnosti hrať v jednom tíme s Lionelom Messim.

Od roku 2007, kedy vyhral Zlatú loptu Brazílčan Kaká z AC Miláno, boli oceňovaní iba Cristiano Ronaldo a Lionel Messi. Rodák z argentínskeho mesta Rosario má na svojom konte rekordných päť ocenení, Ronaldo po pondelkovom triumfe štyri.

31- ročný kapitán portugalskej reprezentácie triumfoval práve pred Messim a francúzskym útočníkom Antoineom Griezmannom z Atlética Madrid. Všeobecne sa tvrdí, že CR7 k prvenstvu pomohol triumf  v Lige majstrov s Realom Madrid a výhra Eura s Portugalskom.

Ronaldo dostal od predstaviteľov ​France Football zaujímavú otázku. Novinári sa ho opýtali, či by si vedel predstaviť hrať v jednom tíme s Messim. „Bolo by zaujímavé vidieť nás oboch v jednom tíme. Myslím si, že najlepší hráči by mali hrať spolu. Myslím si, že ak by sme hrali v jednom tíme, mal by som viacej Zlatých lôpt ako on, i keď by nebol za mnou ďaleko.“

Rodák z ostrova Madeira neprekvapil svojím sebavedomým vystupovaním. Aktuálne najlepší futbalista na svete však nezabudol argentínskemu kúzelníkovi vzdať hold. „Každý vie, že Messi je vynikajúci futbalista. Vyhral päť Zlatých lôpt.“