Main Content

Strieľa si z nás Žilina? Vraj ju kúpil Šachtar Doneck

streda, 14. december 2016 17:05 | Autor: Filip Chudý

Strieľa si z nás Žilina? Vraj ju kúpil Šachtar Doneck
Strieľa si z nás Žilina? Vraj ju kúpil Šachtar Doneck | zdroj: © TASR

Žilinský večerník dnes informoval, že klub MŠK Žilina kúpil bohatý ukrajinský veľkoklub Šachtar Doneck. Majiteľ Žilinčanov Jozef Antošík o tej správe dopredu vedel, no skutočnosť nie je taká, ako sa na prvý pohľad z tejto správy zdá.

V stredu popoludní informoval Žilinský večerník na svojej internetovej stránke, že klub MŠK Žilina sa stane akadémiou ukrajinského Šachtaru Doneck. Na predaji MŠK Ukrajincom sa mal údajne dohodnúť majiteľ MŠK Jozef Antošík s predstaviteľmi ukrajinského mužstva, medzi ktorými nechýbal bývalý rozhodca Slovák Ľuboš Micheľ. Túto správu následne prebrali viaceré médiá, ktorým zrejme evidentne nebolo podozrivé, že Ľuboš Micheľ už nepracuje pre Šachtar (hoci podľa tejto správy áno), ale pre PAOK Solún.

Že išlo o novinársku kačicu, potvrdili aj následné správy. Informácie, ktoré sa objavujú na niektorých mediálnych portáloch, sa nezakladajú na pravde. Futbalový klub MŠK Žilina dementuje všetky fakty o predaji klubu a spolupráci s ukrajinským futbalovým klubom Šachtar Doneck, s ktorým žiadny bližší kontakt nenadväzujeme,“ informoval klub MŠK Žilina na svojej oficiálnej stránke.

Svoje vyhlásenie vydal aj Žilinský večerník, prinášame ho bez redakčných úprav:

„Vážení čitatelia, viacerých vás zrejme zaujal článok Jozef Antošík vraj predal MŠK Žilina majiteľovi Šachtaru Doneck, ktorý sme na www.zilinskyvecernik.sk publikovali dnes o 13:00 h. Chceme sa vám ospravedlniť. Informácia nie je pravdivá, Jozef Antošík klub nepredáva. Publikovali sme ho po dohode s majiteľom klubu a sledovali sme ním interné ciele.

Majiteľ MŠK Žilina o našom zámere vedel a súhlasil s ním. Za predpokladu, že ho čo najskôr vysvetlíme a uvedieme na pravú mieru. Ešte raz sa vám ospravedlňujeme zato, že sme vás úmyselne na krátky čas zaviedli do omylu. Veríme, že naše vysvetlenie a ospravedlnenie prijmete. Futbalovému klubu MŠK Žilina, ktorého sme hrdým partnerom a fanúšikom pod vedením Jozefa Antošíka želáme veľa úspechov, skorý zisk majstrovského titulu a presadenie sa v pohárovej Európe.“