Main Content

O Ďuriša sa zaujímajú známe európske kluby

štvrtok, 15. december 2016 13:28 | Autor: Filip Chudý

O Ďuriša sa zaujímajú známe európske kluby
O Ďuriša sa zaujímajú známe európske kluby | zdroj: © TASR

Michal Ďuriš naznačil minulý týždeň odchod z kádra českého majstra a ponuky na seba nenechali dlho čakať. O nášho útočníka majú záujem viaceré známe kluby.

Slovenský reprezentačný útočník Michal Ďuriš sa minulý štvrtok dvomi gólmi, ktorými zariadil výhru Plzne nad Austriou Viedeň (3:2) v Európskej lige, pekne rozlúčil s futbalovým rokom 2016. No hneď po stretnutí naznačil, že to možno bola jeho rozlúčka s celým klubom. „Zažil som tu šesť rokov a možno to bol môj posledný zápas v tomto klube. V hlave prestup nemám, ale momentálne je taká situácia, s ktorou nesúhlasím. Neteší ma to. Nechcem predbiehať, uvidíme, čo bude v najbližších dňoch,“ povedal Ďuriš minulý týždeň pre české médiá.

Ďurišov odchod z Plzne pripustil pre aktualně.cz aj hráčov agent Pavel Zíka, ktorý už od nášho útočníka dostal pokyny, kam by chcel prestúpiť, pričom už pozná aj podmienky Plzne, za akých hráča uvoľní. „Ohľadne Ďuriša sa bavíme so zaujímavými klubmi v Dánsku, s tými ekonomicky najsilnejšími z Poľska, ale aj veľkým klubom v Izraeli. A v hre o Ďurišove služby sú aj mužstvá z druhej bundesligy,“ povedal pre spomínaný web Zíka.

Aktualně.cz tiež informovalo o tom, že spomínanými klubmi, ktoré naznačil hráčov agent, by mohli byť Maccabi Tel Aviv, Legia Varšava, Wisla Krakov, FC Midtjylland a Bröndby Kodaň. „K transferu príde iba vtedy, ak príde k súladu medzi záujmami hráča a klubu,“ dodal Ďurišov agent.