Main Content

Toto je éra Cristiana Ronalda! Ancelloti predpovedá, ako dlho ešte môže žiariť

štvrtok, 15. december 2016 14:50 | Autor: Squashmaster

Toto je éra Cristiana Ronalda! Ancelloti predpovedá, ako dlho ešte môže žiariť
Toto je éra Cristiana Ronalda! Ancelloti predpovedá, ako dlho ešte môže žiariť | zdroj: © TASR

Bývalý tréner Realu Madrid Carlo Ancelotti vyjadril presvedčenie, že Cristiano Ronaldo bude schopný hrať na súčasnej úrovni ešte aspoň tri roky a zaslúži si minimálne také uznanie, ako Lionel Messi.

Bývalý tréner Realu Madrid Carlo Ancelotti vyjadril presvedčenie, že Cristiano Ronaldo bude schopný hrať na súčasnej úrovni ešte aspoň tri roky a zaslúži si minimálne také uznanie, ako Lionel Messi. Portugalská futbalová hviezda získala tento týždeň už štvrtú Zlatú loptu, ale napriek tomu sa vzhľadom na jeho vek (31 rokov) predpokladá, že už je za zenitom a jeho kariéra už svoj vrchol zažila.

Taliansky tréner však s týmto názorom nesúhlasí. Portálu goal.com povedal: "Neviem, ako dlho bude ešte hrať, ale nemyslím si, že je taký starý. Myslím si, že si súčasnú úroveň udrží 3-4 roky. Pre mnohých je toto éra Lionela Messiho. Ale je to aj éra Cristiana Ronalda. Ich vzájomná súťaživosť ich posunula vpred. Messi sa zlepšil vďaka Cristianovi Ronaldovi a Ronaldo sa zlepšil vďaka Lionelovi Messimu."

Ancelotti tiež jednoznačne súhlasí s voľbou Ronalda ako najlepšieho hráča roka 2016: "Myslím si, že je to zaslúžené víťazstvo, pretože Cristiano vyhral Ligu majstrov aj EURO. Jeho výkony boli lepšie ako ostatných, preto išlo o logickú voľbu."

Ronaldo strelil v minulej sezóne v drese Realu Madrid 51 gólov. Pridal k nim aj tri dôležité zásahy v drese Portugalska na úspešnom Eure.

,,Bez pochýb môže hrať na tejto úrovni ešte dva alebo tri roky. Rovnako ako Messi. Ostatní si budú musieť počkať. My im však môžeme pomôcť ako tím, napríklad Robertovi Lewandowskemu, ak vyhráme veľa trofejí,“ naznačil Ancelloti na záver, že aj jeho zverenec v Bayerne Mníchov sa môže niekedy v budúcnosti dočkať podobného ocenenia.