Main Content

Až 11 krajín sveta nezaradilo Ronalda ani medzi 3 najlepších hráčov sveta

štvrtok, 15. december 2016 14:52 | Autor: Squashmaster

Až 11 krajín sveta nezaradilo Ronalda ani medzi 3 najlepších hráčov sveta
Až 11 krajín sveta nezaradilo Ronalda ani medzi 3 najlepších hráčov sveta | zdroj: © TASR

Cristiano Ronaldo v pondelok podľa očakávania vyhral prestížne ocenenie Zlatú loptu, a to už po štvrtýkrát v kariére.

V tomto kalendárnom roku zatiaľ vsietil 49 gólov v 53 súťažných stretnutiach, mal nemalú zásluhu na jedenástom triumfe Realu Madrid v Lige majstrov, ako aj na prekvapujúcom, a podľa mnohých futbalových expertov, nezaslúženom premiérovom víťazstve Portugalska na európskom šampionáte vo Francúzsku.

Je len ťažko predstaviteľné, že by v tomto roku mohol získať titul najlepšieho futbalistu niekto iný, nech už tohto hráča máte radi, alebo nie. A aj konečný výsledok tomu zodpovedá, keď Ronaldo získal v hlasovaní 745 bodov, kým jeho celoživotný sok Lionel Messi iba 316, teda menej ako polovicu.

Napriek tomu sa našlo hneď jedenásť štátov sveta, ktoré CR7 nezaradili ani medzi trojicu najlepších hráčov za uplynulý rok. Týmito krajina boli Uruguaj, Turkmenistan, Namíbia, Rumunsko, Svazijsko, Líbya, Irán, Stredoafrická republika, Bolívia, Kapverdské ostrovy a Andorra.

Celkovo hlasovali novinári zo 173 krajín sveta, pričom prvé miesto znamenalo päť bodov, druhé miesto tri body a tretie jeden bod. V najbližšom čase sa dá očakávať, že Ronaldove výkony ocení aj medzinárodná futbalová federácia FIFA, ktorá bude udeľovať titul jej najlepšieho hráča (FIFA’s Best Player).