Main Content

Najlepší hokejista na svete? Thornton vyslovil nečakané meno!

štvrtok, 15. december 2016 14:55 | Autor: Marek Psota

Joe Thornton
Joe Thornton | zdroj: © TASR

Nedávno sme predstavili názor Wayna Gretzkeho, ktorý reagoval na otázku novinárov, či je lepší Sidney Crosby alebo Connor McDavid. Legendárna 99-tka označila za momentálne najlepšieho hráča sveta kapitána Pittsburghu. Joe Thornton má na to ale zrejme iný pohľad.

37-ročný útočník žralokov zjavne nepovažuje za najlepšieho hokejistu ani jedného zo spomínanej dvojice. Nie je to tiež ani jedno zo zvučných mien typu Ovečkin, Malkin, Kane a podobne. Hľadať treba medzi jeho spoluhráčmi zo San Jose, keďže Thornton pripisuje tento honor obrancovi Sharks Brentovi Burnsovi.

Aspoň v takomto duchu vyjadril skúsený Kanaďan tento zaujímavý názor. Stalo sa tak po nočnom zápase San Jose s Ottawou, v ktorom si Burns na svoje konto pripísal gól a asistenciu. „Skvelý gól. On je najlepším hráčom na svete. Nielen najlepším obrancom. Najlepším hráčom na svete,“ reagoval pre nhl.com Thornton na presný zásah kanadského obrancu v druhej tretine a zároveň dodal, že nemá, minimálne v súboji o Norrisovu trofej, konkurenciu. „Ak by odohral čo i len cez 50 duelov, tak už tam bude Norrisova trofej na neho čakať. Pre neho je to úplne jednoduché,“ povedal Thornton pre AP.

Burns je medzi obrancami na čele tabuľky produktivity, pričom o prvé miesto sa delí so švédsky obrancom senátorov Erikom Karlssonom. Obaja doposiaľ nazbierali po 28 kanadských bodov. Burns má ale spomedzi bekov na svojom konte najviac presných zásahov, keď zatiaľ vsietil 13 gólov, čo je aktuálne o päť viac ako druhý Shea Weber z Montrealu.