Main Content

Džeko je najnebezpečnejší útočník súčasnosti, tvrdí talianska legenda

piatok, 16. december 2016 11:37 | Autor: Jakub Vaverka

Džeko je najnebezpečnejší útočník súčasnosti, tvrdí talianska legenda
Džeko je najnebezpečnejší útočník súčasnosti, tvrdí talianska legenda | zdroj: © TASR

Talianska najvyššia súťaž Serie A je v porovnaní s anglickou, španielskou či nemeckou často udávaná do úzadia a kritizovaná. Faktom ale je, že na Apeninskom polostrove sa stále hrá kvalitný futbal s veľkým počtom hviezd. Dôkazom sú aj slová talianskej legendy, ktorá vzdala hold útočnej hviezde AS Rím.

Brankár Juventusu Turín Gianluigi Buffon patrí medzi najrešpektovanejšie persóny vo futbalovom svete. Portál Squawkaprináša jeho názor na to, kto je najnebezpečnejším zakončovateľom súčasnosti. Väčšina fanúšikov a odborníkov by hlas dala bez pochýb Lionelovi Messimu, Robertovi Lewandowskemu, Sergio Aguerovi, Luisovi Suarezovi či Diegovi Costovi. Buffon nie.

„ V tejto chvíli je najnebezpečnejším útočníkom Edin Džeko,“ začal populárny Buffon. Bosniacky zakončovateľ skóroval v prebiehajúcom ročníku v drese AS Rím 17- krát v 23 zápasoch. Spolu s Maurom Icardim z Interu Miláno je s dvanástimi presnými zásahmi najlepším strelcom Serie A.

„Veľmi dobre zapadol do plánov trénera Luciana Spallettiho, taktické pokyny pochopil dokonale. Môžeme vidieť výsledky jeho práce. Pravdepodobne je to len hráč, ktorý potreboval čas. Džeko je futbalista, ktorý má veľmi dobré čísla,“ pokračuje brankárska jednotka talianskeho majstra.

Balkánsky zakončovateľ je skutočnou mašinou na góly. V anglickom Manchestri City si zapísal 72 gólov v 189 stretnutiach, v uplynulom ročníku v AS Rím skóroval desaťkrát v 39 stretnutiach. „Myslieť si, že jeho presné zásahy prišli len tak z ničoho by bolo trochu hlúpe," dodal Buffon.