Main Content

Štatistika: Francúzsky záložník Kanté je talizmanom svojich tímov

piatok, 16. december 2016 11:04 | Autor: Jakub Vaverka

Štatistika: Francúzsky záložník Kanté je talizmanom svojich tímov
Štatistika: Francúzsky záložník Kanté je talizmanom svojich tímov | zdroj: © TASR

Objav minulej sezóny Premier League, francúzsky stredopoliar N´Golo Kanté, potvrdzuje aj po prestupe z Leicestru City do Chelsea, že jeho minuloročný úspech nebol náhodný. Reprezentant Les Bleus je mašinou na body. Jednoducho, keď nastúpi na zápas, jeho tím nezvykne prehrávať.

Počas minulej sezóny odpisovaný Leicester City vytrel zrak všetkým favoritom a získal anglický titul. Fanúšikovia velebili predovšetkým ofenzívne duo Riyad Mahrez- Jamie Vardy. Obrovský podiel na ligovom prvenstve však mal aj francúzsky záložník N´Golo Kanté.

Jeho prínos podčiarkuje fakt, že po tom, čo v lete odišiel do Chelsea sa Líšky pohybujú na spodných priečkach tabuľky, zatiaľ čo londýnski The Blues sú na čele s pohodlným šesťbodovým záskokom. Dôležitosť Kantého prítomnosti potvrdzuje aj najnovšia štatistika z dielne Sky Sports.

Kanté je špeciálny futbalista, ktorý nabehá počas zápasov veľké množstvo kilometrov. Odkedy prišiel do Anglicka, Leicester City a Chelsea získali dokopy 67 bodov v 55 zápasoch, v ktorých nenastúpil. Keď však bol na ihrisku, Foxes a Modrí si zaknihovali 120 bodov v 53 dueloch.

V anglickej Premier League niet futbalistu, ktorý by bol v tejto štatistike na tom lepšie. Na druhom mieste sa umiestnil španielsky krajný obranca Arsenalu Nacho Monreal. Bývalý bek Malagy pomohol počas posledných dvoch sezón Kanonierom k 101 bodom.