Main Content

Hossa sa vyrovnal Turgeonovi. Potešili ho presilovky: „Bola to zábava“

piatok, 16. december 2016 15:42 | Autor: Marek Psota

Hossa sa vyrovnal Turgeonovi. Potešili ho presilovky: „Bola to zábava“
Hossa sa vyrovnal Turgeonovi. Potešili ho presilovky: „Bola to zábava“ | zdroj: © TASR

Pred pár dňami prekonal slovenský útočník v službách Chicaga Blackhawks počet strelených gólov z celej minulej sezóny. Po dosiahnutí tejto méty môže prekonávať i ďalšie míľniky. V noci okrem iného ocenil najmä presilové hry jeho tímu.

Vo štvrtok zaznamenal Hossa proti New Yorku Islanders už 515. gól v jeho bohatej kariére. Týmto presným zásahom sa vyrovnal Pierrovi Turgeonovi na 37. mieste historickej tabuľky strelcov. Hossu tak od ďalšieho hokejistu v poradí Dalea Hawerchuka, ktorý dosiahol 518 gólov, delí iba jediný presný zásah. Trenčiansky odchovanec odohral v NHL doposiaľ 1267 stretnutí, v ktorých zaznamenal 1111 bodov. Na Darryla Sittlera, ktorý je na 57. pozícii v bodovaní, stráca už iba desať kanadských bodov. K prvej päťdesiatke tohto rebríčka mu chýba 60 bodov.

Svoj 16. presný zásah v tomto ročník vsietil v zmieňovanom zápase proti ostrovanom počas hry päť na päť. Za zmienku stojí hlavne nádherná prihrávka, ktorú vykúzlil Ryan Hartman. Ten prakticky naslepo prihrával poza chrbát na úplne voľné Hossu, ktorý už nemal problém skórovať. Jeho prácu ocenil aj samotný strelec tohto gólu: „Hartman to urobil naozaj neuveriteľne. Myslel som si, že ma nevidí a tak som sa snažil som na neho kričať. Zahral to krásne a ja som už len trafil odkrytú bránku,“ skonštatoval Hossa pre oficiálnu klubovú stránku jastrabov. 

 

Skúsený slovenský útočník síce strelil gól počas rovnovážneho stavu, no v tomto zápase rozhodovali najmä presilové hry. Pri výhre 5:4 dalo Chicago iba dva góly v hre päť na päť. Zaujímavosťou je, že aj druhý gól Blackhawks v rovnovážnom stave dal náš hokejista Richard Pánik. Zvyšné tri presné zásahy prišli v ich presilových hrách, v ktorých mali dokonca stopercentnú úspešnosť, pretože využili tri z troch početných výhod.

Všetky góly v početnej prevahe pritom naozaj stáli za to, čo uznal aj náš hokejista: „Tie prihrávky počas presilových hier boli neuveriteľné. Bola zábava ich sledovať. Tešíme sa, že sme dali tri góly v početnej výhode. Bolo to dôležité najmä pre naše sebavedomie ale aj z hľadiska samotného duelu.  A samozrejme tiež aj pre naše presilovkové formácie. Náš brankár predviedol tiež niekoľko pekných zákrokov,“ dodal Hossa.

Tréner Chicaga Joel Quenneville sa po zápase opäť zmienil aj o Mariánovi: „Chlapci dnes hrali dobre. Taktiež nás ťahajú naši lídri. Napríklad Hossových päť alebo šesť gólov znamenalo pre nás päť, sedem a osem bodov,“ uviedol Quenneville pre portál nhl.com.