Main Content

Veľký slovenský talent to s NHL nechce unáhliť. Ostane hrať v Európe

piatok, 16. december 2016 18:35 | Autor: Dávid Lech

Veľký slovenský talent to s NHL nechce unáhliť. Ostane hrať v Európe
Veľký slovenský talent to s NHL nechce unáhliť. Ostane hrať v Európe | zdroj: © TASR

Už štyri roky svoje hokejové zručnosti zdokonaľuje vo Švédsku. Po minuloročnom drafte do NHL ale nič nechce uponáhľať a po novom sa rozhodol predĺžiť zmluvu so svojím tímom o ďalšie tri roky.

Odchovanec košického hokeja Christián Jaroš patrí medzi našich najtalentovanejších obrancov. V 20 rokoch patrí medzi defenzívne stálice švédskeho celku z Luley v SHL, ktorá sa radí medzi najlepšie európske hokejové ligy.

Po úspešnej sezóne 2012/2013 v košickej „osemnástke“ sa rodák z Košíc rozhodol odísť do Švédska, kde sa dohodol na spolupráci s Luleou. Hneď v prvom ročníku 2013/2014 dostal príležitosť v juniorke švédskeho klubu, kde odohral tri duely so ziskom 4 bodov.

O rok neskôr začal pravidelne nastupovať v juniorke a šesť zápasov absolvoval aj v druhej najvyššej seniorskej súťaži, kde bol na hosťovaní. Polovicu vlaňajšieho ročníka strávil v prvom tíme Luley, kde v 25 dueloch pozbieral 5 bodov za asistencie a ďalších 22 zápasov pridal v spomínanej Allsvenskan v tíme Asplöven HC. Jeho výkony zaujali aj predstaviteľov Ottawy Senators, ktorá ho draftovala v roku 2015 v piatom kole z celkovej 139. pozície.

V novom ročníku sa zaradil medzi defenzívne piliere svojho celku. V 20 rokoch podáva veľmi kvalitné výkony, v doterajších 24 zápasoch pozbieral 8 bodov za bilanciu 3+5, na konte má 8 plusových bodov a ďalšie dva body zaznamenal v štyroch súbojoch hokejovej Ligy majstrov. Jeho výborné výkony mu vyniesli predĺženie kontraktu o ďalšie tri roky.

S jeho inštinktom a tréningom má potenciál stať sa komplexným obrancom na tej najvyššej úrovni. Už ukázal, čo dokáže, a my zasa vieme, že existuje ďalší priestor pre jeho rozvoj. Bude veľmi zaujímavé sledovať Christiánovu budúcnosť. Prišiel do Luley a v našej organizácii výborne napreduje. Preto sme radi, že sa na neho môžeme aj naďalej spoliehať a že chce pokračovať vo svojom vývoji v našom tíme ďalšie tri roky,“ poznamenal športový riaditeľ Lars Bergström pre oficiálnu stránku klubu luleahockey.se.

Nadšenie z nového kontraktu neskrýva ani samotný slovenský reprezentant: „Cítim sa veľmi dobre a som rád, že som ostal v meste Lulea, ktoré sa počas štyroch sezón stalo mojím novým domovom,“ vzápätí pokračoval: „Užívam si prácu s tímom i tamojších fanúšikov a klub mi veľmi pomohol v mojom napredovaní. Dúfam, že budem naďalej rásť, aby som sa stal lepším hráčom a mohol som sa neskôr presunúť do Severnej Ameriky,“ dodal talentovaný hokejista, ktorý sa chce po vzore mnohých škandinávskych hokejistov pripraviť na hru v najlepšej hokejovej lige sveta v Európe.