Main Content

6 najlepšie kondične pripravených futbalistov sveta

sobota, 17. december 2016 15:28 | Autor: Squashmaster

6 najlepšie kondične pripravených futbalistov sveta
6 najlepšie kondične pripravených futbalistov sveta | zdroj: © TASR

Okrem technickej a taktickej zdatnosti je jedným z kľúčových faktorov dobrého futbalistu jeho fyzická kondícia. Toto tvrdenie platí dvojnásobne v elitných tímoch, ktoré počas sezóny bojujú na viacerých frontoch (domáca ligová súťaž, národné poháre, Liga majstrov alebo Európska liga). Nasledujúcich šesť hráčov patria k tým, ktorí pre svoje tímy takpovediac vypľujú aj dušu.

Prvým z nich je Jordan Henderson. Kapitán FC Liverpool síce nedisponuje tak brilantnými prihrávkami ako legenda klubu Steve Gerrard, ale na trávniku to vykompenzuje nesmiernou bojovnosťou a ochotou ísť po každej lopte. Jednoznačne patrí k jedným z kondične najlepšie pripraveným futbalistom.

Ďalším bežcom je jeden zo strojcov minuloročnej senzácie menom Leicester N'Golo Kante. Asi najvýstižnejšie zhrnul výkony tohto francúzskeho stredopoliara odkaz na Twitteri: "N'Golo Kante behá, až kým sa bežiaci pás neunaví."

 

S úspechmi Realu Madrid sa väčšinou spájajú Ronaldo, Bale, Benzema, ale zabúda sa na Toniho Kroosa, ktorý je zodpovedný za takzvanú čiernu robotu. Jeho priemerná odbehnutá vzdialenosť na jeden zápas sa pohybuje na úrovni 11 kilometrov, čo je obdivuhodné číslo.

Adam Lallana pod taktovkou Jürgena Kloppa v Liverpoole dozrel. Je príkladom hry s vysokým pressingom, ktorý preferuje nemecký tréner. Nevyniká len skvelou kondíciou, ale aj taktickou vyspelosťou.

Blaise Matuidi je možno pre mnohých nie príliš výrazný typ, ale o to podstatnejší je pre hru parížskeho veľkoklubu, ktorý po odchode Ibru už nie je to, čo býval. Patrí k najpracovitejším stredopoliarom na európskej scéne a je už aj pevnou súčasťou francúzskej reprezentácie.

Posledným do partie týchto "nezastaviteľných atlétov" je Thomas Muller, ktorý je v tomto prehľade jediným pravým útočníkom. Je to nielen gólostroj, najmä v drese Bayernu Mníchov, ale aj pracant smerom dozadu, ktorého by chcel mať vo svojom kádri asi každý tréner.  Kasyna Revolut Online: https://kasynopl.online/revolut/