Main Content

Guardiola priznal, že sa zatiaľ plne neaklimatizoval na Premier League

sobota, 17. december 2016 15:41 | Autor: Squashmaster

Guardiola priznal, že sa zatiaľ plne neaklimatizoval na Premier League
Guardiola priznal, že sa zatiaľ plne neaklimatizoval na Premier League | zdroj: © TASR

Manažér Manchestru City Pep Guardiola pripustil, že systém hry v Premier League ho prekvapil a myslí si, že Chelsea je jediným tímom, ktorý sa snaží vytvoriť hru zozadu.

Guardiola si urobil skvelé trénerské meno v Barcelone a následne v Bayerne Mníchov, kde pre neho typickou hrou, spočívajúcou v mnohých prihrávkách na krátku vzdialenosť, vyhral celý rad trofejí, čím sa rýchlo zaradil medzi najlepších svetových trénerov.

Avšak teraz samotný Guardiola priznal, že je veľmi ťažké vštiepiť hráčom City jeho poňatie hry, pretože súperi v Premier League hrajú veľmi priamo. "Celú svoju kariéru sa snažím hrať jedným spôsobom, ale napríklad vysoký pressing v Anglicku nie je dovolený. Lopta je častejšie vo vzduchu ako na tráve, musím sa tomu prispôsobiť," povedal Guardiola v rozhovore pre Sky Sports.

"Nikdy predtým som sa nato nezameriaval, pretože v Barcelone alebo v Španielsku, sa hráči viac-menej snažia hrať kultúrne. To je dôvod, prečo vyhrali majstrovstvá sveta, Euro, Ligu majstrov, Európsku ligu, všetky španielske tímy sú v záverečných fázach týchto súťaží. V Nemecku to bolo viac fyzické, ale nie ako tu. Tu v Anglicku všetky tímy, snáď s výnimkou Chelsea, pretože Antonio Conte hrá naozaj dobre a má dobre vybudovaný tím, sú vyššie, silnejšie, fyzicky zdatnejšie a tomu sa musíte prispôsobiť."

Niekdajší kapitán FC Barcelona veru zatiaľ zaostáva za očakávaniami. V podstate neobmedzený finančný rozpočet, ktorým Citizens disponujú, mal automaticky znamenať anglický titul a boj o ušatú trofej v Lige Majstrov. Zatiaľ štvrté miesto v Premier League je však sklamaním. Do boja o titul môže veľa napovedať už nedeľnajší šláger 17. kola Manchestru City s Arsenalom Londýn.