Main Content

Chicago sa vydáva ruskou cestou. Blackhawks chcú 2 hviezdy z KHL

sobota, 17. december 2016 17:02 | Autor: Dávid Lech

Chicago sa vydáva ruskou cestou. Blackhawks chcú 2 hviezdy z KHL
Chicago sa vydáva ruskou cestou. Blackhawks chcú 2 hviezdy z KHL | zdroj: Instagram

Nie je to tak dávno, čo sa Chicago Blackhawks výrazne posilnilo o Artemiho Panarina z SKA Petrohrad. Predstavitelia amerického tímu si po novom vyhliadli ďalšie dve mladé hviezdy z KHL.

Minulé leto sa Chicagu Blackhawks podaril husársky kúsok. Vedenie klubu vyhralo boj o ruského krídelníka Artemiho Panarina napriek tomu, že hráč SKA Petrohrad dostal finančne výhodnejšie ponuky od iných klubov. Rodák z Korkina sa spriatelil na ľade i mimo neho s Patrickom Kaneom, s Američanom vytvoril jednu z najúdernejších útočných dvojíc a zaradil sa medzi najväčšie hviezdy zámorskej profiligy. Za svoje výkony si vyslúžil Calder Trophy pre najlepšieho nováčika NHL a v aktuálnej sezóne má na konte 29 bodov v 32 dueloch.

K Panarinovi by sa mohli čoskoro pripojiť ďalší dvaja jeho krajania. Chicago Blackhawks si podľa informácií na stránke secondcityhockey.com vyhliadlo v Kontinentálnej hokejovej lige dve cenné posily. Do veterného mesta sa možno presťahujú Maxim Šalunov a Vladimir Tkačjov.

Prvý menovaný je 22. najproduktívnejším hráčom Kontinentálnej hokejovej ligy. V 29 dueloch v drese HC Sibir Novosibirsk si na konto pripísal 30 kanadských bodov a s priemerom 1,03 bodu na zápas je ôsmym najlepším hráčom v tejto štatistike. Odchovanca Traktora Čeľabinsk v roku 2011 zhodou okolností draftovalo práve Chicago Blackhawks v 4. kole z celkovej 109. pozície, no po piatich rokoch už s veľkou pravdepodobnosťou stratilo práva na svojho hráča.

K 23-ročnému útočníkovi Novosibirsku by sa mohol pripojiť aj jeho rovesník Vladimir Tkačjov. Ruský center AK Bars Kazaň s ukrajinskými koreňmi odohral v aktuálnom ročníku 43 stretnutí, v ktorých si na konto pripísal solídnych 23 kanadských bodov. Tkačjov so Šalunovom by v prípade angažmánu v Chicagu napodobnili cestu Artemiho Panarina i Michala Kempného, ktorí sa do NHL dostali vďaka kvalitným výkonom v KHL.