Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (18.12.)

nedeľa, 18. december 2016 10:28 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (18.12.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (18.12.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

BARCELONA: Takmer neobmedzený rozpočet Číňanov má veľký vplyv na európsky futbal. Hebei China Fortune ponúkajú Lionelovi Messimu zmluvu na päť rokov s ročným príjmom 100 miliónov eur. Španielska tlač stále považuje takýto transfer za nepravdepodobný. (Eurosport.com)

BARCELONA & VALENCIA: Nákupy z Valencie nie sú pre Kataláncov netradičné a zacielili na pravého obrancu Joãa Cancela. Ten rokuje o predĺžení zmluvy, ale ponuka okolo 30 miliónov eur môže veci zmeniť. (sport-english.com)

VALENCIA & LAS PALMAS: Prestup do Španielska má v pláne útočník Bojan Krkić. V Stoke City odohral z posledných piatich kôl len 83 minút a rokovania rozbehne hneď s dvomi tímami. (mundodeportivo.com)

LAS PALMAS: Los Amarillos včera nestačili na Atlético Madrid. Na jeho pôde prehrali 0:1 a v zostave chýbal Kevin-Prince Boateng. Dôvodom je zranený stehenný sval. (futbol.as.com)

ATLÉTICO MADRID: Výkony v Champions League sa šiestej priečke v La Lige príliš nepodobajú. Saúl Ñiguéz odkazuje, že Atlético ešte odpísané nie je: „Sme silní, jednotní a držíme s trénerom. Táto sezóna nebude iná. To, či pôjde o najhoršiu sezónu klubu, treba hodnotiť až na konci. Nie v polovici.“ (Marca)

CELTA VIGO: Minimálne trojtýždňovú prestávku má pred sebou stredopoliar Fabian Orellana. Natrhnutý stehenný sval ho určite do hry nepustí proti Bilbau a Málage. (sport.es)

BETIS: Svalové zranenie vyradí z hry krídelníka Joaquína. Kapitán Sevillčanov si ho privodil pri včerajšej prehre 0:1 s Alavésom a striedať musel už v 41. minúte. (Marca)

EIBAR: Dvaja hráči odohrali posledný zápas v tomto kalendárnom roku. Do konca decembra sa nevráti gólman Asier Riesgo ani zadák Iván Ramis. (mundodeportivo.com)