Main Content

Zidane šokoval prirovnaním mladého zverenca k Messimu

nedeľa, 18. december 2016 19:33 | Autor: Squashmaster

Zidane šokoval prirovnaním mladého zverenca k Messimu
Zidane šokoval prirovnaním mladého zverenca k Messimu | zdroj: © TASR

Tréner Realu Madrid Zinedine Zidane po novom šokoval futbalovú verejnosť vyhlásením, v ktorom prirovnáva svojho mladého zverenca k hviezdnemu Lionelovi Messimu.

Francúzskemu trénerovi Realu Madrid Zinedinovi Zidanovi sa zatiaľ nepochybne darí napĺňať očakávania predstaviteľov kráľovského klubu. Všetko nasvedčuje tomu, že sa zapíše ako jeden z mála vynikajúcich futbalistov, ktorý sa výrazne presadil aj v trénerskom remesle. Víťazstvo v Lige majstrov v prvej sezóne na horúcej stoličke Realu a 37-zápasová šnúra bez prehry hovorí za všetko.

Jedným z svojich posledných vyhlásení však niekdajší francúzsky kúzelník s loptou  mierne zaskočil celý futbalový svet. Pre španielsky denník marca.com totiž povedal: "Takú dobrú ľavačku akú má talentovaný stredopoliar Marco Asensio som naposledy videl u Lionela Messiho."

Asensio je pritom relatívne veľkou neznámou aj pre futbalových fanúšikov. Do Realu síce prestúpil v roku 2014, ale predchádzajúce dve sezóny bol na hosťovaní v Mallorce, respektíve Espanyolu Barcelona. Dvadsaťročnému mladíkovi sa však Zizou rozhodol dať v tomto ročníku šancu, a zatiaľ to neoľutoval.

Vzhľadom na nie najlepšiu kondíciu Karima Benzima a zranenie CR7 ešte z nedávneho EURA dostal Ascención od Zidana príležitosť ukázať sa v 17 dueloch a zaznamenal veľmi solídnych šesť gólov. Z tohto kreatívneho Španiela, ktorý už stihol aj napriek nízkemu veku reprezentovať aj španielske Áčko, môže byť podľa Zidana jedného dňa dokonca najlepší hráč sveta. Len čas ukáže, či sa francúzsky futbalový génius vo svojich odvážnych vyhláseniach nemýlil.