Main Content

Rozhodca pomohol Realu Madrid. Nenašiel odvahu vylúčiť Ramosa

pondelok, 19. december 2016 15:00 | Autor: Jakub Vaverka

Rozhodca pomohol Realu Madrid. Nenašiel odvahu vylúčiť Ramosa
Rozhodca pomohol Realu Madrid. Nenašiel odvahu vylúčiť Ramosa | zdroj: twitter

Real Madrid včera vyhral MS klubov a stal sa najlepším klubom na svete. Japonský celok Kashima Antlers však so španielskym gigantom bojoval viac ako statočne. Ázijský tím dokonca mohol pomýšľať na celkový triumf, nepomohol mu však rozhodca, ktorý odmietol vylúčiť Sergia Ramosa.

Real Madrid sa ujal vedenia po presnom zásahu Benzemu, no Shibasaki dvoma gólmi razom poslal do výhody odpisovanú Kashimu. Následne z nariadeného pokutového kopu vyrovnal Cristiano Ronaldo. V závere riadneho hracu sa následne odohrala situácia, po ktorej sa očakávalo vylúčenie Sergia Ramosa. Kapitán Realu Madrid mal od 55. minúty žltú kartu a jeho faul si pýtal druhú. Rozhodca Janny Sikazwe však akoby nemal odvahu vylúčiť oporu najslávnejšieho klubu na svete. Hoci prvotne to vyzeralo tak, že kartu vytiahne, keď si uvedomil, že Španielovi hrozí vylúčenie, rozhodnutie zmenil.

Real Madrid vďaka tomu vstúpil do predĺženia v plnom počte a dvoma gólmi Cristiana Ronalda rozhodol o svojom víťazstve. Verdikt rozhodcu, ktorý poškodil outsidera, sa však intenzívne preberá na internete.

„Škandál! Bola to jasná druhá žltá karta pre Sergia Ramosa. Nemohlo to byť jasnejšie.  Hanba pre rozhodcu Sikazweho zo Zimbabwe! Arbiter mal ruku už vo vrecku, no vyzeralo to, ako by si uvedomil, že Ramos už mal žltú kartu a zmenil názor. Škandál!,“ hneval sa jeden z nestranných fanúšikov.

Jednoznačný názor mal aj používateľ Franciscus. „Vylúčenie Sergia Ramosa by nevyzeralo dobre. Bola to jasná druhá žltá karta. Hanba rozhodcom, ktorí cítia potrebu chrániť väčšie kluby.“